Насловна Најновије „ХЕ на Дрини“ инвестирале око 720.000 КМ у санацију пута на подручју...

„ХЕ на Дрини“ инвестирале око 720.000 КМ у санацију пута на подручју Вишеградске бање

191
0

Предузеће „Хидроелектране на Дрини“ инвестирало је око 720.000 КМ у санацију пута на подручју Вишеградске бање, а ријеч је о 12,5 километара саобраћајнице која води до објеката овог предузећа, али и до излетишта и Храма Светога Јована у овој бањи.

Директор „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је да је при крају рехабилитација овог пута у складу са стратешким документима овог предузећа.

„Вриједност инвестиције је више од 720.000 КМ, укључујући ПДВ. У овом пројекту је рехабилитовано 10 километара макадамског и два и по километра асфалтног пута“, рекао је Перишић новинарима приликом обиласка ове дионице.

Он је нагласио да као друштвено одговорно предузеће поштују своје обавезе.

„У саставу наших стратешких докумената, нама је обавеза да у складу са могућностима и пословним резултатима налазимо и рјешавамо овакве инфраструктурне пројекте“, истакао је Перишић.

Протојереј-ставрофор Драган Вукотић рекао је да вјерницима вишеградске парохије много значи рехабилитација пута до Храма Светог Јована.

„Реконструкција пута је велики допринос и дугујемо захвалност хидроелектрани чија управа је препознала да је тај пут потребан овдје гдје се настављају радови на завршетку и проширењу конака и прављења амбијента праве бање“, истакао је протојереј Вукотић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је уз свесрдну подршку предузећа „Хидроелектране на Дрини“ учињено много за цијели град, као и да су у плану нови пројекти.

„Оно што нас очекује, а најављено је на Видовдан, јесте реконструкција, изградња и санација комплетне водоводне и канализационе мреже на подручју општине, а већ смо предузели одређене радње на изради споразума између општине и хидроелектране у којем су прецизиране обавезе и већ наредних дана иде се у процедуру избора израђивача пројектне документације“, навео је Ђуревић.

Ђуревић је истакао да је ријеч о пројекту вриједном 20 милиона КМ чија реализација има подршку Владе и предсједника Републике Српске. 

 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдбојкашице Србије играју против Чешке
Сљедећи текстЂоковић вечерас на терену