Насловна Најновије Хитна сједница ПД Парламентарне скупштине БиХ о актуелној политичкој ситуацији

Хитна сједница ПД Парламентарне скупштине БиХ о актуелној политичкој ситуацији

31
0

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ У почео је хитну сједницу на којој ће бити разматрана актуелна политичка ситуација у институцијама БиХ, а која је сазвана на приједлог Клуба посланика СНСД-а.

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Мирослав Вујичић раније је изјавио Срни да је Народна скупштина Републике Српске, између осталог, донијела закључке и задужила посланике из Српске да отворе одређене процесе кроз парламент, односно да покушају усвојити Изборни закон.

Вујичић је нагласио да парламент треба да доноси законе, а не било који појединац, и нагласио да ће данашња хитна сједница Представничког дома бити тешка и да ће се ломити „политичка копља“.

Он је навео да би у оквиру једине тачку дневног реда – разматрање актуелне политичке ситуације у институцијама БиХ – уставна законодавна улога Парламентарне скупштине БиХ у складу са чланом Устава БиХ, требало да буде расправљано о закључцима, међу којима је да се убрза европски пут БиХ, као и закључак који се односи на територијалну цјеловитост БиХ.

Предлагачи данашње тачке дневног реда су посланици Сања Вулић, Обрен Петровић, Љубица Миљановић, Милорад Којић, Милан Петковић, Мирослав Вујичић и Чедомир Стојановић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВишковић: Извјештај Међународне комисије води ка помирењу, а не резолуција у УН
Сљедећи текстДачић о нацрту резолуције о Сребреници: Сила све може, борићемо се