Насловна Најновије Ходочасник Ненад Андрић промовисао књиге о Светој Гори

Ходочасник Ненад Андрић промовисао књиге о Светој Гори

91
0

Ходочасник Ненад Андрић из Београда одржао је у Дому културе на Хан Пијеску предавање о Светој Гори и публици представио своје двије књиге, „Пешке кроз Свету Гору“ и „Сусрети са светогорским старцима“.

Андрић је рекао да је 76 пута пјешице  обишао Свету Гору и све доживљено преточио у ове двије књиге.

„Походио сам је више пута и увек се враћао духовно обогаћен и смирен. Желео сам да своје искуство поделим са другим људима, како би бар на папиру осетили невероватну благодат овог светог места“, истакао је Андрић.

Он је додао да се синоћ трудио да посјетиоцима предавања на Хан Пијеску пренесе своје утиске, историјске чињенице и живу ријеч светогорских стараца.

Андрић је додао да планира треће, проширено, издање књиге „Сусрети са светогорским старцима“ и писање књиге о пећинама Свете Горе.

Андрић је рекао да је са задовољством прихватио позив да постане почасни члан Планинарског друштва „Јавор – Сунчана планина“ са Хан Пијеска.

Ненад Андрић је инжењер физикохемије, магистар екологије, писац, ходочасник, планинар, лиценцирани планинарски водич, аутор сајта планине.нет и велики заљубљеник у природу.

Члан је удружења књижевника Србије. Објавио је неколико научних радова.

Организатор предавања и представљања књига о Светој Гори је Јавна установа Центар за омладину и спорт „Поглед“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЧитаоцима представљен роман „Загледана у стијену“
Сљедећи текстТрибина поводом 80 година од ослобођења Вишеграда