Насловна Најновије Хуманитарна организација „28 јун“ обрадовала соколачке малишане

Хуманитарна организација „28 јун“ обрадовала соколачке малишане

142
0

Хуманитарна организација „28. јун“ данас је подијелила око 90 новогодишњих пакетића соколачким малишанима и тако им донијела радост и уљепшала свакодневницу у сусрет предстојећим празницима.

Представник ове организације Милана Васић, истакла је да је „28.јун“ једина организација са Западног Балкана која има консултативни статус при Уједињеним нацијама, што значи да има права до лобира за српске интересе.

Тренутно живим у Бечу, али сам рођена на Илиџи и одатле је моја потреба да помажем крају и регији из којих потичем. Прије ове подјеле, били смо на Палама у Центру за социјални рад гдје смо малишанима уручили око 60 новогодишњих пакетића, док смо у Сокоцу подијелили 90 за дјецу из Удружења „Мајка и дијете“, укупне вриједности око 1.500 КМ – навела је она.

Према њеним ријечима, сваке године настоје да прошире своје капацитете и да број пакетића буде већи.

Дијелимо пакетиће у Бањалуци, Бијељини, Дрвару, Кључу, а ове године први пут у Источном Сарајеву, као и у градовима широм Србије, Црне Горе и Косова одакле је и кренула наша акција прије шест година и одатле идеја да се ширимо сваке године. Сљедећи корак је и Сјеверна Македонија – најавила је Васићева.

Она је нагласила да ово није једина акција у Републици Српској и Босни и Херцеговине, те да је ове године започета изградња храма у Козарској Дубици који ће бити посвећен жртвама из Јасеновца, под покровитељством и благословом патријарха Порфирија.

На то смо јако поносни, јер смо ми организација која жели помоћи не само у материјалном већ и духовном смислу и која ће оставити нешто српском народу –поручила је Васићева.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Александра Елез истакла је да су пакетиће добила дјеца из породица у којима су оба родитеља незапослена а чланови су овог удружења, као и дјеца са посебним потребама из Удружења „Подршка“.

Захвалила бих се Организацији „28. јун“ и њиховом менаџеру Милани на овако једном лијепом гесту. Нагласила бих да је ово прва година сарадње са њима и надам се да ће тако бити и у годинама које долазе. Искористила бих прилику да најавим да ће се у организацији Удружења „Мајка и дијете“ реализовати забавни програм за наше малишане, који ће бити оквирно пред православну Нову годину – додала је Елезова.

Удружење „Мајка и дијете“ окупља породице које имају троје и више дјеце, а дјелује у оквиру Републичког удружења „Четири плус“. У току је регистрација чланова, а до сада је евидентирано око 140 породица са подручја општине Соколац.

ИЗВОРинфо центар соколац
Претходни текстПакети помоћи за социјално угрожене породице
Сљедећи текстГрадоначелник Ћосић организује новогодишњи пријем