Насловна Вијести Источно Сарајево Цртежима до вриједних награда

Цртежима до вриједних награда

189
0

Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини у петак, 14.04.2023.године, био је домаћин свечане додјеле награда побједницима такмичења у цртању на тему “ Чист ваздух – здрав живот“, а у којем су учествовали ученици од 5. до 9. разреда основних школа из Бања Луке, Сарајева, Мостара, Тузле и Источног Сарајева. Ово такмичење са основним школама, а у сарадњи са градским управама, дуги низ година организује НВО из Јапана Ипил Ипил но Каи уз подршку Амбасаде Јапана у БиХ.

 

На такмичењу су учествовале 34 школе које су послале око 690 цртежа, од којих је 35 било одабрано као побједнички од стране петочлане комисије, јер су на најкреативнији начин илустровали важност чистог ваздуха за здрав живот и будућност.

 

На основу највећег броја најбоље оцијењених цртежа наша школа се нашла међу пет награђених паметном клупом коју ћемо поставити у школско двориште. Цертификат о награди директору школе уручио је Њ.Е. Масами Кинефучи, амбасадор Јапана у БиХ. Међу побједничким и најбољим цртежима нашли су се радови наших ученица: Божана Пајић која је награђена бициклом, Доротеа Поповић и Миа Бјелица награђене су соларним руксаком који садржи паметне свеске, слушалице и комплет за цртање. Награде им је уручила предсједница НВО Тошико Ито, која је нагласила да ће сви награђени цртежи бити изложени у многим јапанским градовима.

 

Преданост и посвећеност ових ученика заједно са наставницом Мирјаном Стефановић изродила је многе награде и изложбе на понос свима нама.

 
 
 
 
 
ИЗВОРOsnovna škola Sveti Sava Istočno Novo Sarajevo
Претходни текстСрпска опен: Лајовић се пласирао у друго коло, побједом над Крајиновићем
Сљедећи текстВодовод Пале: Вандредно обавјештење