Насловна Најновије Честитка начелника Бјелице поводом Дана Републике Српске

Честитка начелника Бјелице поводом Дана Републике Српске

143
0

Честитку начелника општине Соколац, Милована Бјелице, преносимо у цјелости:

„Свим Србима срећан Дан Републике Српске из Сокоца срца Романије, са Новог Зејтинлика, мјеста које је печат наше државности и најснажнији симбол наше слободе.

Република Српска мора чувати и његовати своје особености да би остала српска, а мора градити своје институције да би била република. Да би била успјешна мора да разумије себе и свијет око себе, мора да се бори за своје мјесто у свијету. Настала је у миру јер су најугледнији Срби са лијеве стране Дрине схватили куда све иде и шта се спрема нашем народу.

Прваци Српске демократске странке научили су лекције из логора НДХ, објелоданили су истине које су скриване и прећуткиване и народ је то схватио. Из тога је настала Република Српска. Ко не препозна дух времена и није у стању да се прилагоди, да еволуира осуђен је на пропадање.

Због тога је обавеза нас нешто старијих, те генерација које су у пуној снази да направимо оквир за даљи развој, да поставимо темеље развоја и онога што ће нови нараштаји моћи да надограђују. Да би то остварили треба да будемо свјесни себе, да се не прецјењујемо али ни да се не потцјењујемо. Треба да искористимо своје компаративне предности.

Желим нам мирне године, мирне деценије, деценије развоја, изградње и напретка. Срећан нам Дан Републике и нека нас Свети Стефан чува и заступа, амин!“, наводи се у честитки.

ИЗВОРртвис
Претходни текстМладић: Српска слави свој празник и никога не угрожава
Сљедећи текстОпштина Пале обиљежава Дан Републике Српске