Насловна Најновије Честитке званичника Српске: Чувати сјећање на жртву палих бораца

Честитке званичника Српске: Чувати сјећање на жртву палих бораца

293
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, припадницима Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске.

– У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања 12. маја – Дана Војске Републике Српске. Одлука о стварању Војске Републике Српске, која је донесена 12. маја 1992. године, била је историјска и овај датум остаће уписан златним словима у историји српског народа, јер без Војске Републике Српске не би било ни Републике, ни слободе – каже Додик.

Обиљежавање овог значајног историјског датума, прилика је да се подсјети на частан пут Војске Републике Српске и њене припаднике који су у Одбрамбено-отаџбинском рату дали своје животе и дијелове тијела, да би данас живјели у миру и слободној Републици Српској – навела је српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске.

У име Владе Републике Српске и своје име срдачне честитке упутио је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

– 12. мај је један је од најзначајнијих датума у историји српског народа у Републици Српској и данас се с поносом сјећамо херојског пута Војске Републике Српске током Одбрамбено-отаџбинсог рата – каже Вишковић.

Честитку је  упутио и предсједник парламента Ненад Стевандић.

– Поносан сам на историјску одлуку Народне скупштине Републике Српске од 12. маја 1992. године о формирању Војске Републике Српске, као одбрамбене војске која је у складу са Уставом и законом штитила народ Републике Српске, бранила своју територију и дала немјерљив допринос стварању и очувању Републике Српске – написао је Стевандић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДан Војске Републике Српске
Сљедећи текстУ котлинама и уз ријеке магла смањује видљивост