Насловна Вијести Република Српска Шапић: Генерал Младић је бранио Србе

Шапић: Генерал Младић је бранио Србе

218
0

Градоначелник Београда Александар Шапић, изјавио је да не зна да ли је генерал Ратко Младић, током рата починио ратне злочине, али да зна да је бранио српски народ у БиХ.

Поводом саопштења невладине организације Иницијатива младих за људска права у Србији, која је затражила уклањање мурала са ликом генерала Младића на углу улица Његошеве и Алексе Ненадовића у Београду, Шапић је рекао да је за њега Хашки трибунал изгубио кредибилитет, много раније него што је осудио Младића.

Шапић је додао да је тај трибунал изгубио кредибилитет када је ослободио хрватске генерале Анту Готовину и Младена Маркача, бившег ратног команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића, те некадашњег команданта ОВK Рамуша Харадинај.

„Не знам ко је шта радио током рата у Босни, јер тамо нисам био. Оно што знам, јесте да је Ратко Младић бранио српски народ и вероватно да није било њега, Срби из Босне би завршили слично Србима из Хрватске. Били би убијани и на крају протерани са својих огњишта“, истакао је Шапић.

Он је додао да заиста не зна да ли је Младић у току рата починио ратне злочине, саопштено је из прес-службе Града Београда.

Шапић је навео да може да говори о графитима у Београду и комуналном реду увијек, али да моли јавност да у те ствари не мијеша Хашки трибунал и његове пресуде.

„У том случају сте на погрешној адреси и мораћете да сачекате неког другог градоначелника да дође на моје место и испуњава вам те врсте `хашких` жеља“, поручио је Шапић.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстПозната глумачка имена уживају у Требињу
Сљедећи текстОтворена изложба радова насталих на ликовној колонији