Насловна Најновије Шекара: Не постоји ништа вредније од Српске и њеног народа

Шекара: Не постоји ништа вредније од Српске и њеног народа

176
0

Српски народ треба да одговори саборношћу и још чвршћом вјером у своје институције на све лажи, подметачине и пријетећу реторику коју политичко Сарајево и њихови страни покровитељи непрестано „сипају“ у јавни простор с циљем да Републику Српску и њене званичнике означе као реметилачки фактор који „државу БиХ“ спречава на путу „просперитета и бољег живота за све грађане“, рекао је члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара.

Шекара је поручио да српски треба да одговори непоколебљивом и одлучном подршком људима којима су дали повјерење да их предводе.

– Ово нису околности и вријеме за полемике о томе да ли некога симпатишемо више или мање, ово је период у којем морамо остати стамени и не смијемо допустити да нам подвале слаткорјечиву унитаристичку бајку која, по Србе и Републику Српску, не може имати срећан завршетак – изјавио је Шекара Срни.

Он је навео да не постоје поклон-пакети вреднији од имовине Републике Српске, њеног уставног капацитета и слободе српског народа да бира своје лидере и да се пита у овој државној заједници у мјери која му припада.

– Не постоји реторички или било какав други механизам који нам може узети конститутивност, а још мање достојанство и претворити нас у колективну икебану у рангу `добрих суграђана` – Богићевића, Пејановића и још неких којима издаја свог народа није представљала ништа наспрам повременог личног комодитета и лажне љубави сарајевских политичких господара – оцијенио је Шекара.

Он је поручио да БиХ може постојати само као државна заједница два ентитета и три конститутивна народа, а да је све остало – лош посао.

Богићевић је недавно за Фејс телевизију рекао да је рјешење за БиХ да буде направљен стратешки документ чији би циљ „морао бити држава, република“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДвор Карађорђевића у Хан Пијеску
Сљедећи текстИсточно Ново Сарајево: Засађено 111 стабала јавора, липе, јапанске трешње и каталпе