Насловна Вијести Шесточлана породица Ђекић из Козарске Дубице добила нови кров над главом

Шесточлана породица Ђекић из Козарске Дубице добила нови кров над главом

187
0
Шесточлана породица Ђекић из Козарске Дубице, уселила је у нову кућу. Стара једноспратница са дотрајалим кровом, дограђена је и обновљена у акцији Хуманитарне организације „Срби за Србе“.

Подстанарски живот прошлост је за Индиру, Гаврила, Дајану и најмлађег Стефана. Безбрижно одрастање у топлом дому, радост је и за родитеље, Марину и Александра, који су, кажу, коначно на своме.

– Нисмо имали намјештај, нити је овдје била прикопчана вода, градска, тако да смо чекали добре људе који су нам хвала богу помогли. Дјеца су баш пресрећна у својим собама, својим креветима – прича Марина Ђекић.

– Добили смо првенствено свој кров над главом, а добили смо здравије услове за дјецу које, у претходним кућама, сами и знате, буде и влаге. Све је добро, јако здраво за дјецу прије свега – додао је Александар Ђекић.

Изградњом куће, стављен је печат на једну племениту причу, истакао је парох Бранко Репаја, који је и освештао нови дом.

– Никада Србин није прелазио ни преко прага без Бога тако и од данашњег дана и часа. Породица Ђекић овај свој новосаграђени дом прелазиће с благословом Божјим – поручио је Бранко Репаја, парох трећи дубички.

За потпуни завршетак радова, чија је вриједност 90 хиљада марака, преостало је постављање ограде око куће и степениште.

– Наш народ је веома хуман, наш народ помаже и успјели смо. Ово је само још једна од кућа. Чини ми се да ће бити десетак што кућа што већих грађевинских објеката у Републици Српској – нагласио је Саша Вигњевић, предсједник Хуманитарне организације „Срби за Србе“.

Посредством организације Срби за Србе, на подручју Козарске Дубице до сада су стамбено збринуте три породице.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстПознат први финалиста у Торину, чека се Ђоковић
Сљедећи текстНовак одржао час тениса Алкаразу и пласирао се у финале Завршног мастерса