Насловна Најновије Шешлија: Важна донација новог санитетског возила

Шешлија: Важна донација новог санитетског возила

213
0

За Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву веома је корисно ново санитетско возило које ће добити од Владе Републике Српске, с обзиром на застарјелост и огромну километражу постојећих, изјавио је Срни директор ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Шешлија је рекао да је донација посебно значајна јер коронарне пацијенте из Болнице „Србија“ свакодневно превозе на Универзитетски клинички центар Републике Српске, а након лијечења довозе назад.

„С обзиром на то да смо обавезни да пацијенте одвозимо и довозимо, наша возила се, прелазећи огромну километражу, веома брзо хабају. У нашем возном парку имамо возила која су прешла више од пола милиона километара, тако да се и поред квалитетног одржавања не могу сматрати поузданим“, појаснио је Шешлија.

Он је рекао да су санитетска возила која су добили приликом отварања нове зграде Болнице у октобру 2018. године већ прешла по више од 300.000 километара.

„Надам се да ћемо у наредном периоду добити још оваквих возила, како бисмо додатно обновили возни парк. То би омогућило да наши пацијенти имају још квалитетнију здравствену његу“, поручио је Шешлија.

Влада Републике Српске усвојила је јуче одлуку о праву преношења власништва над 10 нових санитетских возила укупне вриједности 1,32 милиона КМ са Министарства здравља и социјалне заштите на јавне здравствене установе.

Власништво над возилима ће, осим на Болницу „Србија“ Источно Сарајево, бити пренесено и на домове здравља Бањалука, Челинац, Бијељина, Котор Варош, Лакташи, Рудо, Угљевик, Вишеград и Зворник.

Ресорно министарство ће у наредном периоду испоручити овим здравственим установама санитетска возила набављена у оквиру „хитног пројекта ковид 19“ финансираног кредитним средствима Свјетске банке.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМатична библиотека Источно Сарајево организује радионицу стрипа
Сљедећи текстБесплатан пренатални тест за труднице старије од 35 година