Насловна Најновије Шобот кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке; Додик: Побједа би значила исписивање нове...

Шобот кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке; Додик: Побједа би значила исписивање нове историје града

126
0
Никола Шобот кандидат је СНСД-а за градоначелника Бањалуке. Ово је данас једногласно одлучио Градски одбор странке. Шобот, који је начелник Клинике за кардиохирургију на УКЦ-у Републике Српске, предложен је као нестраначка личност. Предсједник СНСД-а Милорад Додик очекује да Шоботову кандидатуру подрже и остале странке владајуће коалиције, као и друге организације.
 

Бањалучки Градски одбор СНСД-а дао је једногласну подршку да њихов кандидат за градоначелника највећег града Српске на предстојећим локалним изборима буде љекар Никола Шобот, начелник кардиохирургије на УКЦ-у.

Уз снажну подршку СНСД-а, Шобот у изборну трку улази као нестраначка личност.

– Једногласном одлуком изабран је кандидат за градоначелника Бањалуке. Овим је СНСД показао да је отворен за све стручне, способне и школоване људе којима је општи интерес изнад личног – рекао је Владо Ђајић предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Шобот је поручио да вјерује у успјех СНСД-а и побједу на предстојећим локалним изборима. За њега је, каже, велика част и потврда његовог досадашњег рада, повјерење које је добио да представља најјачу политичку партију у Српској.

– За мене је ово једна нова прилика у животу један нови посао. Ја сам навикао да радим, да помажем људима, посветио сам себе томе. Читав живот сам у овом граду и моја врата су увијек била отворена за све грађане Бањалуке и ја овај позив и подршку нисам могао да одбијем. Мислим да заједно можемо да учинимо живот грђана Бањалуке лакшим, бољим и љепшим и ја сам данас ту и мислим да заједно можемо постићи јако пуно – рекао је Шобот.

У то не сумња ни лидер СНСД-а Милорад Додик. Увјерен је да је Градски одбор странке у Бањалуци изабрао правог кандидата за градоначелника. Шоботу је захвалио на опредјељењу да уђе у тешку изборну битку.

– И рећи ћу, дали смо подршку веома еуфорично и учинићемо све да његова побједа буде неупитна. Са њим на том мјесту почиње нова историја Бањалуке. Нешто што је важно из више разлога – школован, стручан, предан, Бањалучанин који ће заједно са Владом Републике Српске да среди све потребне инфраструктурне пројекте. То можемо да урадимо као што смо то радили и раније – рекао је Додик.

Поручио је да ће предстојећи локални избори бити први, који ће бити организовани и одржани по изборном закону Републике Српске, најављујући његово усвајање до 20.априла.

– Први пут ће бити организовани у складу са законом који ће донијети Републици Српској и ту ЦИК неће имати ништа и тај закон ћемо донијети веома брзо у нашој Скупштини и одржати све рокове како би се испоштовао законски рок да се у првој недељи одржавају избори како је предвиђено – додао је Додик.

У бањалучком Градском одбору СНСД-а немају дилему да је Никола Шобот прави избор за њиховог кандидата и да то потврђују и његови досадашњи професионални успјеси. Од 2020. године начелник је Клинике за кардиохирургију УКЦ Републике Српске, која се може похвалити са преко 450 успјешно оперисаних пацијената.

ИЗВОРртрс
Претходни текст„Пулс града“, 7.4.2024. (Видео)
Сљедећи текстСунчано и веома топло, температутра до 31 степен