Насловна Најновије Шта пише у Бећировићевим закључцима о разграничењу Србије и БиХ?

Шта пише у Бећировићевим закључцима о разграничењу Србије и БиХ?

124
0

Рећи да бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић тражи разграничење је саморекламирање, јер он у суштини жели само информацију о проведеним радњама на том плану, речено је за Српскаинфо од извора блиског Предсједништву.

У федералним медијима је ова тачка бомбастично најављена, а у суштини бошњачки члан Предсједништва позива Савјет министара, Министарство иностраних послова и Комисију за границу БиХ да доставе двије информације, пише Српскаинфо.

Из кабинета Дениса Бећировића је, наиме, саопштено како је затражено да се на предстојећој редовној сједници Предсједништва „уврсти и размотри извјештај Kомисије за границу БиХ, у вези са разграничењем између БиХ и Републике Србије, са приједлогом конкретних закључака“.

Међутим, како каже извор Српскаинфо, тај приједлог је другачије конципиран.

– Задужује се Савјет министара и Комисија за границу БиХ да Предсједништву БиХ доставе Извјештај о досадашњим преговорима у вези са разграничењем између БиХ и Србије, као и приједлог мјера са циљем наставка и интензивирања активности ради закључивања уговора о државној граници – приједлог је првог закључка.

Такође би се, према приједлогу, задужило Министарство спољних послова да Предсједништву достави детаљну информацију о отвореним билатералним питањима између БиХ и Србије.

ИЗВОРsrpskainfo.com
Претходни текстСки-центар „Равна планина“ привлачи све већи број посјетилаца (ВИДЕО)
Сљедећи текстОтворен Међународни фестивал студентских позоришта Кестенбург