Насловна Најновије Штићенице Дома за лица са инвалидитетом посјетиле манастир Вазнесења Господњег

Штићенице Дома за лица са инвалидитетом посјетиле манастир Вазнесења Господњег

219
0

Штићенице Дома за лица са инвалидитетом и запослени у овој здравственој установи данас су посјетили манастир Вазнесења Господњег у Вардишту код Вишеграда, поводом 27. октобра, Свјетског дана радне терапије.

Шеф Радно-окупационе терапије Драгана Перишић рекла је Срни да су овим поводом током цијеле седмице организовали различите активности, међу којима су радионице на којима су кориснице савладале нове технике рада.

„Походили смо и манастир Вазнесења Господњег гдје смо се помолили Богу, а монахиње су нас, осим лијепог и топлог дочека, упознале са својим активностима иконописањем и другим радовима“, истакла је Перишићева.

Она је нагласила да је допринос радне терапије изузетно значајан у здравственом сектору, јер медицина спасава живот, а радни терапети помажу да постане вриједан живљења.

Перишићева је напоменула да су у оквиру ових активности обавили јесење радне акције на уређењу парка у Дому.

Свјетски дан радне терапије се обиљежава од 2010. године с циљем међународне промоције радне терапије, здравствене професије која промовише здравље и благостање кроз различите активности с циљем да омогући људима да учествују у свакодневним животним активностима.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Пулс града“ 27.10.2023. (ВИДЕО)
Сљедећи текстЂоковић добио првог ривала на Мастерсу у Паризу