Насловна Најновије Ђоковић: Желио сам да играм дубл, не волим да губим

Ђоковић: Желио сам да играм дубл, не волим да губим

232
0
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, није успио да са Николом Ћаћићем Србији донесе бод у дублу против Чешке у групној фази Дејвис купа, а послије пораза јасно је истакао да не воли да губи.
 

Српски тенисери поражени су од Чешке са 3:0 у групној фази Дејвис купа, али су се претходно већ пласирали у четвртфинале побједама над Шпанијом и Јужном Корејом.

Иако је циљ остварен, Новак Ђоковић није најзадовољнији јер у дублу са Николом Ћаћићем није донио макар бод против Чешке.

– Мислили смо као тим, квалификовали смо се за Малагу, мислили смо да нема потребе да играм сингл. Желио сам да играм дубл, то је најбоља вјежба за Малагу. Ја никад не играм дубл. Хтјели смо да побиједимо, не волим да губим. Свеједно да ли дубл или сингл. Моја осјећања нису сјајна тренутно. Драго ми је да смо се борили до краја – рекао је Ђоковић.

Српски ас био је захвалан због навијача који су остали да бодре српски тим.

– Никад нисмо очекивали да ће бити толико навијача на дублу. Хвала навијачима који су остали до краја. Учинили су да се осјећамо као код куће. Надамо се да ће нас подржати, тамо неће бити шпанског тима – додао је Новак.

Први рекет свијета Србији је донио важан бод против Алехандра Давидовича Фокине у дуелу са Шпанијом. Осјећај је био сјајан што Новак поново побјеђује у дресу Србије.

– Генерално, искуство је било сјајно. Примарни циљ је био да помогнем тиму. Донио сам поен који је био довољан за Малагу. Нисам био овдје годинама, нисам знао како ће ме прихватити народ у Валенсији. Познавање шпанског је можда помогло. За гостопримство 10/10 – закључио је Ђоковић.

Виктор Троицки, селектор српског тима, посебно се захвалио Новаку који је дошао у Валенсију одмах послије освајања Ју-Ес Опена.

– Захвалио бих му се поново што је овде. Послије напорне сезоне, бруталног Ју-Ес опена је нашао снаге и воље да дође овдје и буде уз тим. Има 36 година, а и даље има вољу. Тимски је играч и откако је почео да игра Дејвис куп за њега је то специјално. Честитао бих тиму на квалификовању, надам се да ово може бити наша година – рекао је Троицки.

Србија ће у новембру играти завршни турнир Дејвис купа у Малаги.

 
 
ИЗВОРспутник
Претходни текстГрад Источно Сарајево обиљежава Дан и крсну славу
Сљедећи текстПретежно сунчано и топлије