Насловна Вијести Ђоковић: Не волим да изгубим, али можда се вратило за нека добијена...

Ђоковић: Не волим да изгубим, али можда се вратило за нека добијена финала

289
0
Не волим да изгубим меч на оваквом нивоу, али морам да буде веома захвалан јер сам много титула и тешких мечева добијао, на примјер против Федерера у финалу 2019. године, кад сам спасао двије меч лопте.

 

Можда је требало неке друге мечеве да изгубим, ево сад се то окренуло, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић послије пораза у финалу Вимблдона од Карлоса Алкараза (3:2).

Ђоковић није успио да освоји пету узастопну, а укупно осму титулу у Лондону и остао је на 23 грен слем трофеја.

„Изгубио сам од бољег играча данас. Није било баш добро за мене, али јесте за Карлоса. Када је сервирао за победу одиграо је невероватне ударце, то је било сјајно, свака част. Мислио сам да ћу имати проблеме са тобом на шљаци и бетону, не на трави, али се ове године и то променило. Невероватан је начин на који си се припремио за ову подлогу. Честитке теби и твом тиму“, обратио се Ђоковић младом шпанском тенисеру.

Тешко је послије оваквог пораза, кад сам био овако близу, али ово су моменти за које радимо, да играмо на великој сцени, додао је Новак-

„Ово је само још један велики меч у историјским књигама. Изгубио сам од бољег играча, честитам му, идемо даље, још јаче“. На крају имао је поруку за сина Стефана, који је гледао меч. „Драго ми је да је мој син и даље ту, да се и даље смеје. Волим те, хвала што ме подржаваш, загрлићу те и можемо да се волимо и даље“, поручио је Ђоковић.

Додик упутио подршку Ђоковићу након финала Вимблдона

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је поруку подршке најбољем свјетском и српском тенисеру Новаку Ђоковићу након великог финала овогодишњег Вимблдона.

„Поштовани Новаче, направили сте сјајну серију резултата и уласком у финале најпрестижнијег тениског турнира на свијету остварили сте историјски успјеџ“, навео је Додик.

Он је истакао да је Ђоковић, иако је изостао жељени резултат у финалу, показао својим спортским умијећем, као и много пута до сада, зашто је најбољи тенисер свих времена.

„Свим љубитељима жбијелог спортаж широм свијета приуштили сте незаборавне тренутке током цијелог турнира, а све нас у Републици Српској, који за Вас здушно навијамо, чинили поносним и срећним. Хвала Вам што сте непресушни извор инспирације и звијезда водиља свим младим генерацијама“, навео је Додик.

Он је пожелио Ђоковићу пуно успјеха у наставку каријере, добро здравље и да још пуно година господари свјетским тениским теренима, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текст„Пулс града“, 16.07.2023.(ВИДЕО)
Сљедећи текстДодик: Ђоковић је звијезда водиља свим младим генерацијама