Насловна Најновије Ђоковић одустао од турнира у Канади – припрема за УС Опен

Ђоковић одустао од турнира у Канади – припрема за УС Опен

165
0

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, одлучио је да неће играти на Мастерсу у Торонту јер му је потребно још времена за одмор. Српски ас за УС Опен припремиће се у Синсинатију.

Као што је првобитно најавио Новак Ђоковић фокусиран је на Гренд слемове, па тако одустајање од Торонта није велико изненађење.

Српски ас истакао је да послије Вимблдона жели да одмара и сачека са селидбом на бетон.

– Одувијек сам уживао у свом времену у Канади, али након разговора са мојим тимом, вјерујемо да је ово исправна одлука. Желио бих да се захвалим Карлу Хејлу, директору турнира, на разумијевању ове одлуке. Заиста се надам да ћу моћи да се вратим у Канаду и Торонто у наредним годинама да играм пред навијачима – поручио је Новак.

Директор турнира рекао је да ће Новак недостајати турниру јер је нејвероватан играч и велики број навијача желио је да га гледа поново послије дуго времена.

– Наравно, разочарани смо што Новак ове године неће играти. Он је невјероватан играч и знамо да су наши навијачи били жељни да га гледају. Он ће недостајати, али још увијек имамо дугу листу сензационалних играча потврђених за овогодишњи догађај, укључујући 41 од 42 најбоља играча на свијету – истакао је Хејл.

Посљедњи пут Новак је у Торонту играо 2018. године када је у трећем колу поражен од Стефаноса Циципаса. Током каријере на Мастерсу у Канади српски ас освојио је четири титуле (2007,2011,2012,2016).

На Мастерсу у Торонту умјесто Новака играћа сензација Вимблдона Кристофер Јубанкс, док ће српски ас вјероватно од 13. августа играти у Синсинатију гдје ће се спремати за УС Опен који почиње 28. августа.

ИЗВОРспутник
Претходни текстПроходност задовољавајућа, магла у котлинама и дуж ријека
Сљедећи текстТемпература и до 40 степени Целзијусових