Насловна Најновије Ђуревић: Забрана неоснована и доказ незрелости сарајевске политике

Ђуревић: Забрана неоснована и доказ незрелости сарајевске политике

153
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је да је забрана одржавања протеста подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника Српске“ Милошу Лукићу испред Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву неоснована и доказ незрелости сарајевске политике.

Ђуревић је истакао да је та забрана доказ непоштовања српског народа као и да потврђује чињеницу да Срби нису добро дошли у том граду.

„Ми ћемо наћи мјесто и начин да се окупимо, пружимо подршку и покажемо да смо јединствени у окупљању у знак подршке нашем предсједнику Милораду Додику и вршиоцу дужности директора `Службеног гласника` Српске Милошу Лукићу. Политичко Сарајево је и овог пута показало да не уважава мишљења других народа, и демократија је, нажалост, поражена“, рекао је Ђуревић Срни.

Он је позвао грађане да сутра пруже подршку мирним протестима и окупљањем од 30 минута.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево саопштено је да је полиција забранила за сутра најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ „због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога“.

Предсједник овог одбора Ђорђе Радановић поднио је 24. августа захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра у Сарајеву због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника Српске“ Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа подручју Сарајевско-романијске и Горњодрињске регије све спремно за почетак школске године
Сљедећи текстДакић са руководством општине Пале обишао радове на реконструкцији дијела магистралног пута према Подграбу (ВИДЕО)