Насловна Најновије Јагодић потписао уговоре о стипендирању са 117 студената (Фото)

Јагодић потписао уговоре о стипендирању са 117 студената (Фото)

107
0
Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић потписао је данас уговоре о стипендирању са 117 студената који ће мјесечно примати по 150 КМ.
 
Јагодић је рекао новинарима да су студенти прошли конкурсну процедуру, након које је општинска комисија сачинила листу од њих 117 који су испунили тражене услове, за шта ће мјесечно из буџета општине бити издвајано 17.500 КМ.
 
– Ово је један од љепших послова које традиционално обављамо сваке године у ово вријеме, желећи да студентима помогнемо у измирењу трошкова студентских домова и локалној заједници омогућимо школовање стручних кадрова – навео је Јагодић.
 
Он додаје да се фонд за стипендије повећава сваке године, па је са некадашњих 116.000 повећан на тренутних 175.000 КМ.
 
Начелник општине је навео да је за мања мјеста, какво је и Рогатица, карактеристично то да се сусрећу са проблемом дефицитарног кадра, те прецизирао да су нашој локалној заједници пријеко потребни стручњаци из области медицине, геодезије, грађевинарства, саобраћаја, машинства и логопеди.
 
Студент прве године права Љиљана Орашанин рекла је новинарима да јој много значи стипендија Општине Рогатица, не само као подршка локалне управе, већ и као финансијска помоћ за трошкове смјештаја и хране у студентском дому на Палама.
Студент Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милан Шаренац изразио је захвалност начелнику општине Рогатица у име свих студената који су данас потписали уговоре за стипендије које ће им бити од велике користи за измирење основних трошкова током студирања.
ИЗВОРртвис
Претходни текстБлинкен: Подржавамо отварање приступних преговора БиХ са ЕУ
Сљедећи текстOблачно уз локалне пљускове