Насловна Најновије Јахорина боља од Радничког у одличној кошаркашкој представи

Јахорина боља од Радничког у одличној кошаркашкој представи

259
0

Кошаркаши Јахорине одиграли су вечерас још један контролни меч у склопу припрема за Прву лигу Републике Српске, а противник је била екипа Радничког из Горажда са којом су већ имали утакмице одмах послије окупљања.

Тренер домаћих Вукоје није могао рачунати на центре Ковача и Баричанина због повреда, а и трећа опција на тој позицији, Гутаљ, имао је проблема са леђима али се ипак нашао у ростеру. Око двије стотине гледалаца могло је уживати у утакмици са много лијепих потеза.

КК Јахорина – КК Раднички 105: 90

(31:28, 25:17, 25:15, 24:30)

Изузетно ефикасна прва четвртина са чак 59 поена у којој је Американац у редовима Јахорине, Меј, био расположен забиљеживши 16 поена уз сјајно закуцавање. Исто је учинио и Гутаљ, уз добру игру В. Кусмука у одбрани. У екипи Радничког Аликадић је постигао 12 поена.

Други период пролази у егалу све до саме завршнице, тачније два минута до краја, када Јахорина прави серију 11:0 и прави осјетну разлику. Поново је Меј ефектно закуцао, овог пута пратио га је истим потезом Л. Кусмук. Биљежимо и двије серије Симића и Печенице.

Настављена је серија домаћих и почетком другог полувремена са три поена Л. Кусмука. Недуго затим најљепши моменат на мечу: феноменална асистенција Симића за Меја. Послије четири везана поена Л. Кусмука Јахорина иде на + 23 (73:50) што је била и највећа предност на мечу.

Посљедњу четвртину гости отварају серијом 7:0. Раднички је искористио слабије постављање одбране Јахорине па заостатак смањује на -9 (88:79). Окиљевић је, чини се, са највише смирености у завршници, док госте и даље носи Аликадић који тројком смањује на -8 (95-87) на два минута до краја. Симић преузима одговорност, прво тројком потом још једном асистенцијом, овог пута за Окиљевића. На секунду до краја Вукоје је на тајм ауту задао акцију, а реализовали су је Живковић и В. Кусмук, први је извео лопту, други са звуком сирене погодио за три поена.

Јахорина: Живковић, Симић 16, Ребић 9, Павловић, В. Кусмук 14, Печеница 6, Л. Кусмук 15, Меј 22, Гутаљ 7, Окиљевић 16, Баричанин, Ћорсовић

Раднички: Хоџић 8, Аликадић 31, Бабајић 1, Сијерчић, Боисар 4, Шуша 7, Диздаревић 2, Шуша 5, Гухдија 8, Пилав 18, Родни 6

ИЗВОРSportEast
Претходни текстВишеград: Начелник вртићу „Невен“ уручио ново посуђе
Сљедећи текстСунчано и топло