Насловна Најновије Јахорина – препознатљива регионална дестинација која ће оборити рекорде

Јахорина – препознатљива регионална дестинација која ће оборити рекорде

165
0

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да је фокус улагања Српске у протеклим годинама био на Јахорини, која је уз значајне инвестиције постала препознатљива и посјећена зимска дестинација у региону.

– У протеклој седмици смо, и ове године први у региону, отворили зимску сезону. Према тренутним временским условима и најавама за наредни период, очекујемо да ће Јахорина ове сезоне оборити све рекорде у посјећености и броју скијаша које је до сада поставила –  рекао је Шулић, говорећи о развоју зимског туризма и зимској туристичкој сезони.

Шулић је навео да, уз Јахорину, Републику Српску ускоро очекује и отварање сезоне у ски-центру „Игришта“ – још једном пројекту који заједнички реализују Влада Републике Српске и Олимпијски центар „Јахорина“.

– Кроз развој ове дестинације ћемо, уз употпуњавање понуде за љубитеље зимског туризма, значајно допринијети и развоју привреде у регији Бирач, као што је то било и са Јахорином, која је постала замајац привредног развоја Сарајевско-романијске регије – истакао је Шулић.

Он је подсјетио да је протеклог викенда сезона отворена и на Козари, на којој тек слиједе нове инвестиције приватног сектора, које ће ову дестинацију учинити додатно примамљивом за туристе – не само зими, већ током цијеле године.

– Уз понуду коју на наведеним дестинацијама имамо за љубитеље снијега и зимских спортова, ту су и наши бањски и велнес центри за које не мањка интересовање ни у овом периоду године, али и занимљиве понуде наших градова и општина који на различите начине празничним и музичким садржајима привлаче госте из земље и региона – рекао је Шулић.

Шулић је подсјетио да Министарство очекује да у 2023. години буду оборени рекорди када је ријеч о броју долазака и ноћења у Српску, те указао да то није ствар случајности, већ улагања у развој туристичких дестинација и њихову промоцију, као и тога да је Српска почела да препознаје и оно што има да понуди туристима.

Он је истакао да је схваћено и то колико се кроз туризам може утицати на раст прихода у свим секторима привреде, те очекује да Република Српска и у наредном периоду ради на јачању свијести о томе, али и стварању могућности за додатна улагања и развој туризма.

– Ова година биће рекордна и очекујемо да зимска сезона надмаши све досадашње. Очекујем и да заједнички радимо на томе да већ наредне године оборимо рекорде које сада постављамо – навео је Шулић за Срну.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПретежно клизави коловози, поледица у вишим предјелима
Сљедећи текстПоново дојаве о бомбама у београдским школама