Насловна Вијести Јеврејска званичница убијена у Детроиту!

Јеврејска званичница убијена у Детроиту!

231
0
Предсједница одбора синагоге у Детроиту Саманта Вол пронађена је мртва са вишеструким убодним ранама испред своје куће, саопштиле су локалне власти.

 

Иако је истрага о њеној смрти још у раној фази, напад је услиједио усред недавног повећања броја антисемитских инцидената на међународном нивоу након најновије ескалације на Блиском истоку.

ФБИ је потврдио Си-Ен-Ену и АП-у да помаже полицији Детроита у истрази.

У изјави објављеној на Иксу (бивши Твитер), шеф полиције Детроита Џејмс Е. Вајт позвао је јавност да „остане стрпљива док истражитељи пажљиво испитују сваки аспект доступних доказа“.

Осим што је била предсједница одбора синагоге, Вол је била активна и на локалној политичкој сцени. Радила је као помоћница демократске заступнице Елисе Слоткин и као сарадник у кампањи за другу демократу, државног тужиоца Дејну Несел.

Прошле недјеље, директор ФБИ Кристофер Реј упозорио је да се САД суочавају са повећаном пријетњом усамљених терориста инспирисаних Хамасовим нападом на Израел раније овог мјесеца.

У међувремену, у сусједној Канади, премијер Џастин Трудо рекао је да је та земља била свједок „веома застрашујућег пораста антисемитизма“ од најновије ескалације на Блиском истоку.

Преко Атлантика, лондонска полиција саопштила је да је открила сличне трендове у британској престоници, при чему је број антисемитских злочина из мржње порастао за 1.353 одсто од почетка мјесеца у поређењу са истим периодом прошле године.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстЛана Пудар четврта на Свјетском купу у Будимпешти
Сљедећи текст„Пулс града“, 22.10.2023.