Насловна Најновије Једномјесечни притвор оцу дјечака који је убио девет особа у београдској школи

Једномјесечни притвор оцу дјечака који је убио девет особа у београдској школи

164
0

Оцу малољетног дјечака који је починио масовно убиство у школи у Београду Владимиру К. /47/ одређен је притвор од 30 дана и он је осумњичен за тешко кривично дјело против опште сигурности, саопштено је из Вишег суда у Београду.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је након саслушања осумњиченог донио рјешење о притвору због постојања, како се наводи, особитих околности које указују да би у кратком периоду могао поновити кривично дјело.

Притвор је одређен јер је за кривично дјело које се осумњиченом ставља на терет прописана казна затвора већа од 10 година.

Осим тога, начин извршења и тежина посљедица кривичног дјела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Против овог рјешења може се изјавити жалба у року од три дана од пријема рјешења кривичном ванпретресном вијећу Вишег суда у Београду.

Претходно је отац малољетног дјечака извршиоца масовног убиства у школи у Београду саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду које је предложило одређивање притвора.

Из Вишег јавног тужилаштва раније је саопштено да је осумњичени на саслушању код тужиоца негирао извршење овог кривичног дјела и детаљно изнио одбрану.

Сумња се да је Владимир К. у претходном периоду обучавао тринаестогодишњег сина К.К. да рукује ватреним оружјем и муницијом, као и да није на прописан начин обезбиједио и чувао оружје и муницију, за које је имао дозволу.

Због свега овог, сумња се да је 3. маја његов син успио да дође у посјед пиштоља марке „це-зе шадоу“ /ЦЗ Схадоw/ калибра девет пута 19 милиметара и пиштоља марке „ругер МК“ /Ругер МК/ калибра 22 милиметра ЛР за које осумњичени Владимир К. посједује дозволе надлежног органа.

То оружје се налазило у неправилно обезбијеђеном металном сефу у ормару који се налази у предсобљу стана.

Дијете је оружје и муницију понијело са собом у Основну школу „Владислав Рибникар“ у Београду коју похађа, гдје је испалио велики број хитаца и убио радника обезбјеђења и осморо ученика, а тешко ранио шест ученика и наставницу школе.

Малољетни К.К. није кривично одговоран према важећим прописима, јер нема навршених 14 година и смјештен је, ради опсервације, у одговарајућу психијатријску установу за дјецу и омладину.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНајава за емисију „Привредник“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстДоктор Ашанин: Седам особа оперисано, троје будно и екстубирано