Насловна Најновије Јокић предводио Денвер до нове побједе, поражени и Клиперси

Јокић предводио Денвер до нове побједе, поражени и Клиперси

221
0

Денвер Нагетси савладали су екипу Лос Анђелес клиперса 111:108 у узбудљивом мечу. Српски кошаркаш Никола Јокић имао је још једну запажену партију, постигао је 32 поена, 16 скокова и девет асистенција.

Екипа Денвер Нагетса је након пораза од Хјустона у претходном колу успјела да савлада Клиперсе и тиме је уписала девети тријумф у досадашњем дијелу НБА сезоне.

Клиперси су забиљежили шести узастопни пораз и тренутно имају скор од три побједе и седам пораза.

Никола Јокић је уписао дабл-дабл учинак са 32 поена и 16 скокова и само једна асистенција му је недостајала да упише нови трипл-дабл.

Клиперси су боље отворили дуел, али у првој четвртини није било веће разлике од четири поена.

Денвер је у другој дионици узвратио и заиграо ангажованије у нападу што је резултирало на крају залихом од осам поена – 60:52. Разлика је током друге четвртине била и 13 поена, али Нагетси нису одржали предност.

Клиперси су током треће четвртине самњивали разлику и успхели да у последњој дионици унесу неизвјеност. Екипе су имале исту позицију – 84:84.

Дјеловало је да ће Клиперси да направе искорак ка побједи, али су Нагетси прво анулирали седам поена предности – 99:92 и на крају захваљујући Николи Јокићу стигли до побједе.

Поред Јокића у тиму Нагетса кошевима и игром су се издвојили Арон Гордон и Реџи Џексон са 20, односно 18 поена.

У пораженој екипи најефикаснији је био Пол Џорџ са 35 поена, а пратили су га Џејмс Харден који је убацио 21 и Каваи Ленард 15 поена.

Денвер ће у наредном колу играти против Њу Орлеанса, а Клиперси ће се састати са Хјустон Рокетсима.

ИЗВОРртс
Претходни текстСинер бољи од Ђоковића у драми од три часа тениса
Сљедећи текстДанас облачно уз кишу