Насловна Најновије Јокић предводи МВП трку

Јокић предводи МВП трку

186
0

Никола Јокић, српски кошаркаш, послије новог пресјека заузима прво мјесто на листи кандидата за најкориснијег играча (МВП) НБА лиге.

Од почетка сезоне Никола Јокић налази се на врху листе кандидата за МВП титулу, а и послије новог пресјека не мијења мјесто због фантастичних партија у претходном периоду.

Српски ас у просјеку биљежи 29 поена, 13,2 скокова и 9,2 асистенције, а од почетка сезоне на седам утакмица остварио је трипл-дабл учинак.

На сајту НБА навели су и неколико аргумената који позиционирају Јокића на врх листе.

Кључно је то што је у побједи Денвера над Хјустоном од 37 асистенција Нагетса 15 уписао сам Јокић. Када је ријеч о трипл-дабловима српски ас остварио је укупно 112 у каријери, а чак 94 имао је у мечевима гдје му је проценат шута био изнад 50 одсто.

Иза Јокића на листи за МВП титулу друго мјесто заузима Џоел Ембид који је прескочио Луку Дончића који је сада трећи. Ембид је недавно успио да оствари и први трипл-дабл ове сезоне, а просјечно биљежи 32,3 поена, 11,7 скокова уз 8,3 асистенције.

Четврти на листи је Шај Глиџес Александер, док је иза њега Јанис Адетокумбо који је направио велики скок са девете позиције.

ИЗВОРsputniknews
Претходни текстНадал потврдио повратак на терен
Сљедећи текст“Пулс града”, 1.12. (Видео)