Насловна Најновије Југовић: Општина и град ће помоћи Терзићима

Југовић: Општина и град ће помоћи Терзићима

335
0

Начелник Пала Бошко Југовић рекао је да ће општина и град Источно Сарајево заједнички пронаћи рјешење за стамбено збрињавање породице Терзић из Мокрог чија су два члана смртно страдала у трагичном пожару који је захватио њихову кућу.

Југовић је рекао да је о овоме већ разговарао са градоначеником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем . Југовић је са предсједником Скупштине општине Пале Стефаном Стајчићем посјетио породицу Терзић, како би им изјавили саучешће.

Начелник општине Пале истакао је да је ово незапамћена трагедија, те да је на подручју општине Пале сутра проглашен Дан жалости.

„Изгубљена су два људска живота и тешко је наћи ријечи утјехе које би упутили породици Терзић, у чијем болу дубоко саучествујемо. Као одговорна локална самоуправа учинићемо све што је у нашој моћи како би породица наставила нормалан живот, те онолико колико је то могуће пребродила све са чим се суочила у овом трагичном догађају“, рекао је Југовић.

Он је навео да је свака материјална штета надокнадива, те најавио да ће Терзићи добити помоћ и приликом санације куће која је захваћена пожаром.

Начелник Југовић за сутра је прогласио Дан жалости на подручју ове локалне заједнице.

У пожару у Мокром смртно су страдали осмогодишње дијете и његова тридесетрогодишња мајка, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Полицијској станици Пале протекле ноћи у 1.30 часова пријављено је да је у породичној кући у Мокром избио пожар. На лице мјеста изашли су полицијски службеници и припадници Територијалне ватрогасне јединице Пале који су локализовали пожар, додаје се у саопштењу.

Командир Одјељења ватрогасне јединице са Пала Горан Божић рекао је да пожар није примијећен на вријеме, јер је било глуво доба ноћи, када нико није био будан.

У пожару су изгорјели и комплетно приземље и спрат лијевог дијела дуплекс куће. 

ИЗВОРртвис
Претходни текстУ уторак хладно, у другом дијелу дана више сунчаних интервала
Сљедећи текстТужилаштво тражи продужење притвора Дебевцу и Мехмедагићу за још два мјесеца