Насловна Вијести Република Српска ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на...

ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 19.07.2023. године

1981
0

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

**********

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 

објављује

 

 

К О Н К У Р С

за избор

у научно-наставна звања, умјетничко-наставна звања и сарадничка звања

 

Расписује се Конкурс за избор наставника/сарадника Универзитета у Источном Сарајеву, а како слиједи:

Чланица Универзитета: Филозофски факултет Пале

Катедра за психологију

1. За избор сарадника у звање вишег асистента за ужу научну област Општа психологија ……………………………………………………….. 1 извршилац

2. За избор сарадника у звање вишег асистента за ужу научну област Социјална психологија  1 извршилац

Катедра за синологију

1. За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Специфични језици (Синологија) …………………………………………………. 1 извршилац

Катедра за физику

1.За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Физика кондензоване материје (укључујући физику чврстог тијела, суперпроводност) …………………………………………………….. 1 извршилац

Алексе Шантића 1, 71 420 Пале

Чланица Универзитета: Педагошки факултет Бијељина

1. За  избор наставника у звање доцента за ужу научну област Менаџмент ………………………………………………………… 1 извршилац

 

Семберских ратара бб, 76 300 Бијељина

Кандидати за избор у научно-наставно звање, умјетничко-наставно звање или сарадничко звање на Универзитету у Источном Сарајеву морају испуњавати услове прописане чланом 81. или чланом 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске“, број: 67/20) или услове прописане у члану 77. или члану 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске“, број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20), у зависности да ли се ради од лицима из члана 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске“, број: 67/20) која имају право на избор по условима који су важили до ступања на снагу тог закона.

Уз пријаву на Конкурс кандидати прилажу:

– извод из матичне књиге рођених,

– овјерене копије диплома о сваком нивоу/степену високог образовања тј. о завршеном првом, другом и  трећем циклусу студија, односно о стеченој високој стручној спреми, научном степену магистра наука и научном степену доктора наука које кандидат посједује, а у зависности од звања за које кандидат конкурише,

– доказ о ранијем избору у звање (ако је раније биран),

– доказе о испуњености осталих услова за избор у  звање у зависности од звања на које кандидат конурише за избор тј. доказе о испуњености услова за избор у  звање из члана 81. или члана 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске“, број: 67/20) или из члана 77. или члана 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Срспке“, број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20),

– кратку биографију и библиографију, као и по један примјерак свега наведеног у библиографији,

– овјерену изјаву да кандидат правоснажном пресудом није осуђен за кривично дјело против полног интегритета, фалсификовања јавне исправе коју издаје високошколска установа или примања мита у обављању послова у високошколској установи и

– овјерену изјаву да кандидат није теже прекршио кодекс професионалне честитости.

Према условима за избор у научно-наставно звање, умјетничко-наставно звање или сарадничко звање из члана 77. или члана 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Срспке“, број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20), имају право да буду бирана лица из  члана 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске“, број: 67/20), односно лица која су већ бирана у звања и која су до ступања на снагу Правилника о условима за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка  звања („Службени гласник Републике Српске“, број: 2/22), у истом провела више од једне половине изборног периода.

У свим осталим случајевима избора у звање примјењују се услови за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка звања, предвиђени чланом 81. или чланом 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске“, број: 67/20) и Правилником о условима за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка  звања („Службени гласник Републике Српске“, број: 2/22).

Кандидати на које се односи члан 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске“, број: 67/20) су у обавези да у пријави на конкурс за избор у звање наведу да ли користе право на избор по условима који су важили до ступања на снагу тог закона.

Са кандидатима који су поднијели уредне, потпуне и благовремене пријаве на конкурс биће обављен интервју.

Пријаве се подносе у року од 15 дана од дана објављивања конкурса на адресе факултета/академија Универзитета у Источном Сарајеву.

Уколико кандидат конкурише за више позиција наведених у Конкурсу, дужан је поднијети пријаве појединачно за сваку.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

ПУ КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ „ВРАТИТЕ НАМ ОСМИЈЕХ“

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

Вука Караџића 58

 

расписао је

ЈАВНИ КОНКУРС

За пријем васпитача у радни однос на одређено вријеме

 

I – Основни подаци

1.Расписује се јавни конкурс за пријем Дипломираног васпитача у радни однос на одређено вријеме

II – Услови за кандидате

  1. Поред услова предвиђеним члановима од 26 до 31 Закона о раду (сл. гласник РС бр 1/16), а који се тичу година живота и опште здравствене способности за рад, кандидати морају испуњавају посебне услове I то:

– Најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стечено високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања, или програму за образовање васпитача.

– Да није лице правоснажно осуђено за кривично ђело које га чини недостојним за обављање послова И задатака предшколског васпитања И образовања, а односи се на ђела учињена против: достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, полног интегритета, злостављање ђетета, полног И другог насиља над ђететом или малољетним лицем, искоришћавање ђеце И малољетних лица за порнографију, производње И приказивања ђечије порнографија, одузимања малољетног лица, запуштања И злостављања малољетњог лица И насиља у породици или породичној заједници И друга кривична ђела, а што ће установа провјерити службеним путем за изабраног кандидата прије ступања на рад.

– Да има најмање три године  радног искуства и положен стручни испит.

III – Документи потребни за пријаву на конкурс

Кандидати су обавезни доставити сљедеће:

– Пријаву на јавни конкурс (слободна форма која поред основних података по кандидату садржи И кратку биографију)

– Извод из матичне књиге рођених (оригинал или овјерена фотокопија образца без ограничења трајања)

– Увјерење о држављанству (оригинал не старији од шест мјесеци или овјерена фотокопија)

– Диплома (оригинал или овјерена фотокопија)

– Докуменат у форми додатка диплома који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или у форми увјерење високошколске установе о процјену оцјена током студирања

-Докуменат у форми увјерења о укупном времену чекања на посао у стручној спреми траженој конкурсом издат од Завода за запошљавањем са подручја јединице локалне самоуправе гђе је кандидат пријављен.

– Овјерену копију увјерења о положеном стручном испиту

– Доказ о дужини радног искуства (копија из радне књижице-овјерена)

IV – Рок за подношења пријаве

Рок за достављање пријаве је 8 дана од дана објаве конкурса у дневним новинама „Глас Српске“.

V – Начин достављања

Пријаве се могу доставити искључиво путем поште на адресу установе.

VI Интервју

Интервју за кандидате који доставе потпуне и благовремене пријаве одржаће се у просторијама установе дана, а кандитити који испуњавају услове биће о томе накнадно обавијештени.

Уколико се кандидат не појави на интервјуу, сматра ће се да је одустао од пријаве на конкурс. Документација која се прилаже не враћа се кандидатима.

VII – Начин објављивања

Јавни конкурс ће бити објављен на страници Завода за запошљавање РС и дневном листу „Глас Српске“.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстСутра црвено упозорење за цијелу Хрватску
Сљедећи текстДанас Свети Прокопије