Насловна Најновије ЈУ Средња школа “28.јуни“ Источно Сарајево – Из прича о књигама…

ЈУ Средња школа “28.јуни“ Источно Сарајево – Из прича о књигама…

255
0
 
Пред почетак Пројекат седмице ученици I3 одјељења, Средње школе “28. јуни“ који се образују за занимање техничар информационих технологија, са одјељењским старјешином професором Марком Коњокрадом, подсјећају нас на њихов занимљив и надасве користан пројекат који је трајао годину дана.
 
Они су у току школске године најприје израдили аудио-књигу са бајкама за наше најмлађе суграђане и поклонили је вртићу и Дјечијем одјељењу Матичне библиотеке Источно Сарајево, а упоредо стим, претећи наслове на степеницама у школском холу, сакупили управо књиге са тим насловима за школску библиотеку и тако их ставили на располагање нашим ученицима и професорима.
 
Поред тога што су били друштвено корисни, они су на најбољи начин промовисали важност књиге и читалаштва за све, а посебно за средњошколску популацију. Показали су нам да се може читати у парку, аутобусу док путујемо, у школском холу, у друштву и сам…
 
Ова активност наших ученика посебно је важна данас када модерна технологија и мобилни телефони све више теже да истисну традицију класичног читалаштва, а важна је и ако имамо у виду да читањем развијамо наше менталне способности, јачамо и обогаћујемо рјечник, ширимо знање, развијамо аналитичко мишљење и креативност…
 
Ученици овог одјељења обогатили су полице школске библиотеке, а уједно својом занимљивом причом о важности књиге и читалаштва оставили траг у нашој школи.
ИЗВОРРТВИС
Претходни текстОбиљежена 31 година од формирања Мјешовитог артиљеријског дивизиона
Сљедећи текстЂоковић у четвртфиналу Ролан Гароса