Насловна Најновије Љевнаић: Дигитализацијом желимо донијети промјене

Љевнаић: Дигитализацијом желимо донијети промјене

153
0

На Јахорини је завршен јединствени самит „Дигитал хаб“ који је окупио око 150 учесника најеминентнијих стручњака из пословног, дигиталног и сектора информационих технологија региона и Европе.

„Дигитал хаб Јахорина“ пројекат је Олимпијског центра „Јахорина“ и маркетинг агенције „Сигнечр“ /Сигнатуре/, који је одржан у протекла четири дана с циљем едукације у ИТ области, области туризма и скијашког бизниса на планинској туристичкој дестинацији, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да страх од дигитализације долази из незнања.

„У послу се броје само реализације, а поента овог пословног догађаја јесте да друштву донесемо промјене, као и људима које, у овом цјелокупном процесу, нипошто не смијемо заборавити“, истакао је Љевнаић.

Према његовим ријечима, током самита је одржан импозантан број предавања и панела о темама „Спајање стварног и виртуелног свијета“, „Дигитализација у јавном сектору“, „Како да уведете иновацију у свој бизнис“, о дигитализацији у спортској индустрији, али и њеној улози у трансформацији туристичке понуде скијашких центара.

У понедјељак, 10. октобра, у вечерњим часовима у Олимпијском бару на 1.879 метара надморске висине, учеснике самита, званице и госте из цијеле Европе забављала је џез пјевачица Лена Ковачевић.

Представници компаније „ТехноАлпин“ другог дана на самиту говорили о предностима дигиталне технологије у производњи снијега, о паметном управљању снијегом и ефикасном кориштењу ресурса.

Након предавања услиједила је и демонстрација ефикасног и одрживог осњежавања на полазу гондоле „Пољице“ такозваног новог система за вјештачко осњежавање стаза „Сноуфектори“.

Посљедњи дан самита обиљежио је панел под називом „Будућност и еволуција скијања“, али и будућност дјеце на планинама, као и генерације „З“, а учесник је био међународни стручњак за скијашке центре и скијашки бизнис Лаурент Ванат.

„Феноменалне информације о скијалиштима широм свијета сви присутни сазнали су од сјајног експерта из Швајцарске, који је процентуално приказао импозантан дијапазон интересантних и чињеничних информација о скијању у свијету, али и дао бројне, дигиталне савјете уз помоћ којих свако скијалиште може да направи напредак у постојећем пословању“, наводи се у саопштењу.

У Олимпијском бару на врху Јахорине синоћ су учеснике и госте забављали пјевачи Милица Тодоровић и Стеван Анђелковић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра устоличење патријарха Порфирија у Пећкој патријаршији
Сљедећи текстСутра Покров Пресвете Богородице