Насловна Најновије Ћосић: Бећировић да не сања фундаменталистички сан својих претходника

Ћосић: Бећировић да не сања фундаменталистички сан својих претходника

164
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић позвао је бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића да са позиције на којој се налази уради нешто корисно за свој народ, а не да и даље сања фундаменталистички сан својих претходника из деведесетих година прошлог вијека, који је свима у БиХ направио пакао од живота.

„Тај пакао на својој кожи су најбоље осјетили Срби Сарајева којих у том граду, иако су га генерацијама стварали, данас има само у траговима“, изјавио је Срни Ћосић.

Он је истакао да антифашистичке идеје које су некада биле присутне у Сарајеву данас живе у Источном Сарајеву, јер су њихов носилац на овим просторима огромном већином били Срби, док су неки други били заузети формирањем дивизија подршке окупатору.

„А Бећировић својим ставовима доказује да се по том питању, нажалост, ништа није промијенило“, оцијенио је Ћосић.

Бећировић је данас упоредио Србе са фашистима, рекавши да је 6. априла 1945. године Сарајево ослобођено од фашизма, а да је 5. и 6. априла 1992. године почела „опсада града“ и да се „злотвори од 1992. до 1996. не разликују суштински од злотвора из Другог свјетског рата“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочела исплата мартовских пензија
Сљедећи текстПри крају изградња канализације у насељу Доња Црнча