Насловна Најновије Ћосић и Божовић разговарали о темама битним за напредак Источне Илиџе и...

Ћосић и Божовић разговарали о темама битним за напредак Источне Илиџе и града

166
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић, разговарали су о темама од заједничког интереса за град и општину, међу којима су истакли довршетак изградње шеталишта који ће носити име доктора Миодрага Лазића и изградњу пасареле, која ће га повезати са Тргом Републике Србије.

На састанку је било ријечи и о изградњи парка великана српског здравства у кругу Болнице „Србија“ и паркинга код ове здравствене установе.

Ово је био четврти у низу састанака Ћосића са представницима општинских управа са подручја града Источно Сарајево, који је био посвећен сарадњи са општином Источна Илиџа, саопштено је из Градске управе.

Божовић је информисао Ћосића и о планираном отварању Туристичко-информативног центра у овој општини, које се очекује у првим мјесецима наредне године, што ће уједно бити први званично отворени такав центар од стварања јединствене градске Туристичке организације, што саговорници сматрају веома важним кораком у овој области.

Slika može predstavljati 10 osoba i ljudi stojeНа састанку је било ријечи и о рјешавању кључних питања, када је ријеч о одвијању саобраћаја на подручју Источне Илиџе, у првом реду потреби изградње кружних раскрсница на одређеним тачкама које су препознате као проблематичне, попут раскрснице на Kули.

„Сагласни смо и о потреби реализације пројеката који се односе на уређење корита ријека, како не бисмо долазили у ситуације великих поплава, као и о потреби рјешавања статуса аутобуске станице. Kао најважнији пројекат у области образовања, колеге из Источне Илиџе навеле су изградњу зграде гимназије у овој општини и са тим смо потпуно сагласни“, рекао је Ћосић.

Он је истакао да ће Градска управа пружити сваку врсту подршке, те изразио наду да ће тај пројекат што скорије бити реализован, на задовољство средњошколаца и њихових наставника.

„Без обзира на политичке разлике – ово је био веома коректан и садржајан састанак, који ће сигурно резултирати конкретним активностима на подизању квалитета живота људи у Источној Илиџи, а самим тим и у цјелокупном граду Источно Сарајево“, оцијенио је Ћосић.

ИЗВОРсрна,
Претходни текстУхапшени српски полицајац са КиМ Дејан Пантић пребацује се у кућни притвор
Сљедећи текстГаговићу уручено признање Kик бокс савеза РС