Насловна Најновије Ћосић: Планинарство – потенцијал за додатни развој града

Ћосић: Планинарство – потенцијал за додатни развој града

140
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, оцијенио је да планинарство представља додатни потенцијал за развој овог града, с обзиром на његов географски положај.

„Источним Сарајевом доминирају планине – Јахорина, Требевић, Романија, Трескавица, а и дијелови Зеленгоре, наслањају се на подручје града“, рекао је Ћосић, који је данас у Источном Сарајеву присуствовао годишњој Скупштини Планинарског савеза Републике Српске.

Ћосић је навео да о развијености планинарства у Источном Сарајеву, свједочи чињеница, да је на градском подручју активно шест планинарских друштава – у Трнову и Палама по два, на Сокоцу једно, те једно у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи.

„Њихов активизам на терену и сарадња са њима говоре о томе да је и локална самоуправа посвећена овим људима“, додао је Ћосић.

Градоначелник Источног Сарајева подсјетио је да је и Градска управа значајним дијелом финансирала изградњу виа ферата на Романији и Трескавици.

„У континуитету помажемо наша планинарска друштва – њихове активности и изградњу инфраструктуре“, изјавио је Ћосић новинарима.

Према његовим ријечима, планарска друштва имају добру везу и са Градском и са општинским управама, а њихове активности могу бити додатак туристичкој промоцији града Источног Сарајева и цијеле Републике Српске.

„Генерално мислим да планинаре можемо сматрати и туристичким радницма“, рекао је Ћосић.

Он је оцијенио да планинарство отвара огроман простор за комерцијализацију.

„Мислим да је огромно оно што планинарска друштва могу понудити у својим матичним планинарским домовима, у смислу понуде активног туризма и активног начина живота, те да може донијети приход њима, али и отворити пут за запошљавање других људи у дјелатностима које су блиске овим активностима, што може бити значајан сегмент привреде у Источном Сарајеву“, закључио је Ћосић.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстЦрнокошуљаши са усташким заставама пред православном црквом пуштали Томпсонове пјесме
Сљедећи текстПронађено беживотно тијело младића који је нестао након што је саслушан у полицији