Насловна Најновије Ћосић са представницима јапанскик компанија о улагањима

Ћосић са представницима јапанскик компанија о улагањима

178
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, разговарао је данас са представницима 18 јапанских компанија из различитих области, о могућностима улагања и отварања прозводних погона на подручју града, односно, Републике Српске и БиХ.

У саопштењу Градске управе, наводи се да је Ћосић изразио задовољство данашњом посјетом јапанских привредника, истакавши да је Јапан највећи донатор и земља која је до сада највише помагала у БиХ.

„Сматрам да ово подручје може бити веома интересантно потенцијалним инвеститорима, с обзиром на повољан географски положај, али и цијену робе, услуга, репроматеријала и радне снаге, која је нижа него у Јапану“, рекао је Ћосић.

Градоначелник је навео да на подручју Источног Сарајева, послује око 3.000 привредних субјеката, те да број оних које се баве различитим гранама привреде свакодневно расте.

Туризам је, према ријечима Ћосића, један од највећих потенцијала на овом подручју, који нуди највише могућности за директна улагања.

„Један од највећих потенцијала Источног Сарајева јесте туризам, првенствено Јахорина, а посједујемо значајне природне ресурсе, који потенцијалним инвеститорима могу да омогуће значајан профит. Имамо образован млади кадар који може да одговори различитим пословним задацима, али и фирме које могу да остваре партнерске односе са фирмама из Јапана“, истакао је Ћосић.

Састанку је присуствовао и амбасадор БиХ у Јапану, Синиша Берјан, који је рекао да ће јапанска делегација наредна три дана боравити у Републици Српској и БиХ, те да су представници тамошњих фирми веома заинтересовани за могућност улагања на овим просторима.

„Изузетно је важно да представници јапанских компанија, који ових дана бораве у БиХ, пренесу позитивне утиске и сазнања пословној заједници Јапана“, нагласио је Берјан.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстИсточна Илиџа: 16. Конференција беба – 28. јуна
Сљедећи текстВласеница: Почео упис ученика у средњу школу