Насловна Најновије Ћосић: Тривићева да јавност не оптерећује борбом за страначку позицију

Ћосић: Тривићева да јавност не оптерећује борбом за страначку позицију

202
0
Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је Срни да поштује право Јелене Тривић у унутарстраначкој политичкој борби за мјесто предсједника ПДП-а и да је то сасвим легитимно, али да сматра да не треба тиме да оптерећује цјелокупну јавност у Републици Српској.

Осврћући се на понашање Тривићеве, губитника у изборној трци за предсједника Српске које, како каже, не приличи универзитетском професору, Ћосић је подсјетио да је, према коначним резултатима избора које је објавио ЦИК БиХ, а који је управо ова политичарка прво хвалила, па онда нападала, предсједник Српске Милорад Додик освојио 300.180 гласова, а она 273.245.

Он је исказао увјерење да би, да су сутра избори, разлика била још већа у корист Додика.

– То вјероватно знају и њени дојучерашњи политички саборци, са којим се прије мјесец и по дана грлила, а сада о њима говори све најгоре. Зато и не учествују у овој њеној шаради, која највише подсјећа на 2018. годину, када се и Тривићева јавно заклела да неће прихватити мандат у Народној скупштини Републике Српске, па га је објеручке прихватила – истакао је Ћосић.

Он је упитао – како би изгледало када би на најважнију функцију у Републици Српској дошла таква особа – која се прије мјесец и по грлила са својим политичким саборцима, а сада о њима говори све најгоре, којој је ЦИК прво добар, па онда није, која се јавно заклиње да нешто неће урадити, па баш то учини као да ништа није обећала.

– Уважавајући је као универзитетског професора и њено знање у струци, срећа по све нас, да се то није десило. А што се тиче њене унутарстраначке борбе за позицију предсједника партије, вријеме је да престане да нас који нисмо у ПДП-у оптерећује својом амбицијом. Постоје органи партије, постоји чланство, па нека се бори за то предвиђеним процедурама – поручио је Ћосић.

Ћосић је указао да су општи избори прошли, да је вратио мандат без икакве медијске помпе, јер је нормално да то уради пошто је и обећао одмах након објављивања кандидатура.

– Наставио сам да се бави својим послом у Граду Источно Сарајево, али сам морао да се осврнем на понашање губитника у изборној трци –  каже Ћосић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ понедјељак нерадни дан
Сљедећи текстВишковић: Биће санкционисан сваки покушај неодговорног подизања ције