Насловна Најновије Ћосић: У Источном Сарајеву створене су Република Српска и њене институције

Ћосић: У Источном Сарајеву створене су Република Српска и њене институције

157
0

Источно Сарајево ће са поносом да буде домаћин свечаног дефилеа поводом 9. јануара – Дана Републике Српске и у том погледу сви треба да уваже чињеницу да су у овом граду створене Република Српска и њене најважније институције, поручио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Ћосић сматра да свака општина и град у Републици Српској треба да обиљеже Дан Републике.

„Свих претходних година комплетна централна манифестација обиљежавања 9. јануара била је у Бањалуци и ми, челници других локалних заједница у Српској, нисмо приговарали, него смо се на свој начин у својој средини укључили у прославу. Сада, када је дио централне манифестације у Источном Сарајеву, неки сматрају да треба правити представу у јавности, што показује сву њихову неозбиљност“, рекао је Ћосић Срни.

Градоначелник Источног Сарајева је оцијенио да је такав приступ недопустив.

„Република Српска и њене институције су створене у Српском Сарајеву и то ћу, ако треба, поновити милион пута, док год то не схвате сви они који сматрају да је Република настала њиховим доласком на функцију“, поручио је Ћосић поводом изјаве градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да је недопустиво да на овај важан датум за Српску нема никаквог обиљежавања у њеном највећем граду. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдржан састанак представника Градске управе и општине Трново
Сљедећи текстСутра облачно уз сунчане периоде и топло за ово доба године