Насловна Најновије Ћук: Настављамо са потрагом и рашчишћавањем

Ћук: Настављамо са потрагом и рашчишћавањем

140
0

Припадници Специјализоване јединице Цивилне заштите Републике Српске данас настављају да траже евентуално преживјеле и да раде на рашчишћавању грађевина у турском граду Кахраманмарашу срушених у разорном земљотресу, изјавио је Срни замјеник директора Управе цивилне заштите Републике Српске Ненад Ћук.

Он је рекао да су се припадници Републичке управе цивилне заштите јутрос вратили на локацију на којој су били и јуче, а придружили су им се вршилац дужности директора Милан Новитовић и колеге које су синоћ стигле.

„Сад нас је 30-ак и сви смо на терену“, прецизирао је Ћук.

Он је објаснио да на локацији гдје су их распоредиле колеге из Турске агенције за заштиту и спасавање /АФАД/ раде уз помоћ пса и механизације.

„Страхује се да овдје гдје радимо нема преживјелих, да су углавном настрадала лица“, додао је Ћук, констатујући да је са протеком времена све теже очекивати проналазак преживјелих у рушевинама.

Према његовим ријечима, иако је у овом дијелу Турске оштра клима, олакшавајућа околност за спасиоце је да нема падавина, што им знатно олакшава посао.

„Због сталног подрхтавања тла и нових земљотреса, на терену водимо рачуна о безбједности јер може доћи до урушавања грађевина“, објаснио је Ћук и додао да су у кампу изван града смјештени у шаторима, те да су ту безбиједни.

Говорећи о стању у граду, Ћук је рекао да и даље нема струје и воде, али да се данас почињу отварати продавнице.

„Нико од становника није гладан, ни жедан, дијеле се храна и пиће, а у сваком насељу је постављено по најмање 50 шатора у којима борави локално становништво“, навео је Ћук, истичући да становници Кахраманмараша не смију улазити у зграде које нису срушене. 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстБјелица: Предсједници Србије и Српске ускоро у посјети Сокоцу
Сљедећи текстМеси, Мбапе и Бензема кандидати за фудбалера године