Насловна Најновије Џудисти у Требињу на припремама

Џудисти у Требињу на припремама

266
0
Џудо савез Републике Српске и Џудо савез БиХ трећи пут заредом организовали су припреме за репрезентативце у Требињу, а домаћин је био Џудо клуб Леотар. Поред добрих и квалитетних тренинга, џудистима увијек пријају спортска дружења пред предстојећа балканска и европска такмичења.
 
Божидар Вучуревић (Фото: Џудо савез БиХ/Уступљена фотографија) -

Након Пала и Сарајева, најбољи џудисти су се окупили у граду на Требињшици, што и јесте заједнички циљ Џудо савеза Републике Српске и БиХ- окупити репрезентативце на једном мјесту, како би се добро припримили за предстојећа такмичења и нове спртске изазове. Сљедеће припреме окупиће их у Мостару.

– Требиње је град спорта и сви знамо да се овде одржава најбољи џудо камп на Балкану. Припреме су увијек добре и квалитетне, надамо се да ће тако бити и овог пута – рекао је Дражен Суботић, предсједник Џудо савеза Републике Српске.

Џудисти су на припреме допутовали из Пала, Бањалуке, Зворника, Мостара, Сарајева, а у заједничким припремамам придружили су им се репрезентатици Србије и Црне Горе.

Циљ џудо савеза Републике Српске и БиХ је да добро припреми такмичаре за предстојећа такмичења и да промовишу џудо спот на најљепши начин, заједничким окупљањем, размијеном искустава и стицањем нових знања. Требиње, сагласни су и гости и домаћини, има сјајне услове за џудо спорт у региону.

Џудисти очекују у Требињу добре кондиционе тренинге, усвајање нових техника и што више борби, како би остварили што боље резултате на међународној џудо сцени. Иако су повреде саставни, али не и омиљени дио спорта, џудисти очекују припреме без или са минималним повредама како би оправдали досадашње спортске титуле и освојили нове. Томе се сви надају.

ИЗВОРРтрс
Претходни текст„Источна трибина“: Гост џудиста Димитрије Савић (Видео)
Сљедећи текстТопло, уз пролазно јаче пљускове мјестимично