Насловна Најновије Власеница: Усвојен извјештај о раду ЈЗУ „Дом здравља“

Власеница: Усвојен извјештај о раду ЈЗУ „Дом здравља“

174
0

Одборници Скупштине општине Власеница усвојили су већином гласова Извјештаје о раду Јавне здравствене установе Дом здравља у овој општини за прошлу годину као и Програм рада и финансијски план за ову годину.

Усвојена је и Информација о стању запошљавања у овој општини као и Информација у о стипендирању ученика и студената на подручју општине Власеница, изјавио је новинарима Предсједник Скупштине општине Горан Ђурић.

Он је рекао да су од 17 тачака скинуте двије са дневног реда, које су се односиле на рад спортских клубова који до данас нису урадили пререгистрацију.

„Само Таеквондо клуб `Специјалац` је извршио пререгистрацију и наредне седмице ћемо позвати представнике свих спортских клубова који се финансирају из буџета да видимо како ријешити овај проблем“, навео је Ђурић.

Он је подсјетио да општина Власеница издваја значајна средства за стипендирање укупно 96 ученика и студената, од којих је 15 уписало дефицитарна занимања.

Ђурић је најавио и да ће ова локална заједница ребалансом буџета предвиђети средства за стипендирање ученика који од ове школске године упишу гимназију.

„Примали би стипендију од по 100 КМ и имали и друге погодности, али све то још треба да дефинишемо“, рекао је Ђурић.

Директор Дома здравља Власеница Гордана Крстић изјавила је да су прошлу годину завршили са позитивним пословањем и да им је план побољшање квалитета рада ове установе.

„У прошлој години, захваљујући Влади Републике Српске, набавили смо ново санитетско возило са комплетном здравственом опремом и стоматолошку столицу. Од Министарства здравља и социјалне заштите добили смо мобилни рендген апарат, а нови ултразвучни апарат донација је хуманитарне организације `Нест` из Аустралије, УНДП је донирао фрижидер за педијатријске услуге“, навела је Крстићева.

Она је рекла да су и у овој години наставили набавку нове опреме, те да им је циљ да и даље улажу у опремање Дома здравља.

Крстићева је напоменула да нису успјели да уплате доприносе и порезе за неуплаћене обавезе од 2012. до 2019. године.

Шеф рачуноводства власеничког Дома здравља Горица Милановић изјавила је новинарима да ова установа има 60 запослених, да трећу годину заредом послује успјешно и да је добитак остварен у прошлој години износио 752.660 КМ.

„Наша установа остварила је приходе у 2022.години од 2.663.989 КМ, а расходи су износили 1.911.330 КМ“, додала је Милановићева.

Она је подсјетила да су укупне обавезе у децембру прошле године биле 3.256.961 КМ и да су их успјели умањити у односу на децембар 2021. године када су износили нешто више од 4.090.697 КМ.

Крстићева је навела да су ове године планирали приходе од 2.319.297 КМ, а расходе 2.035.134 КМ, те да ће наставити рационализацију трошкова, напоменувши да ће коефицијенти запослених остати на минималном нивоу, као и трошкови презентације који износе 1.000 КМ на годишњем нивоу.

Одборници су данас, између осталог, усвојили и Извјештаје о раду и финансијске извјештаје за прошлу годину Јавне установе Центар за социјални рад Власеница, Извјештај о раду и финансијског извјештај Јавне установе Културни
центар, Информације о стању у области комуналне хигијене на подручју општине. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстСиндикати поново траже повећање плата за раднике у јавном сектору; Из Владе одбацују оптужбе
Сљедећи текстХидроелектране на Дрини граде путеве (Фото)