Насловна Најновије Градоначелник Москве: Ситуација је тешка

Градоначелник Москве: Ситуација је тешка

251
0

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин на апликацији Телеграм објавио је да је у Москви проглашен режим противтерористичке операције, те да ће понедјељак бити нерадни дан како би се ублажили ризици.

Замолио је Московљане да се што више суздрже од кретања по граду.

“Поштовани грађани, у Москви је проглашен режим противтерористичке операције. Ситуација је тешка”, навео је Собјањин на Телеграму.

У циљу минимизирања ризика, у оквиру оперативног штаба одлучено је да се понедељак прогласи нерадним даном, изузев органа власти и предузећа непрекидног циклуса, војно-индустријског комплекса и градских служби.

“Молим вас да се што више уздржите од путовања по граду. Могућа је блокада саобраћаја у појединим блоковима и на одређеним путевима. О ванредним ситуацијама и инцидентима благовремено обавијестите 112. Градске службе су у стању приправности”, изјавио је Собјањин на поменутој друштвеној мрежи.

Федерална служба безбједности Русије покренула је поступак против шефа приватне војне компаније „Вагнер“ Јевгенија Пригожина због побуне, саопштио је Национални антитерористички комитет Русије.

 

ИЗВОРатв/агенције
Претходни текстДјеца са Косова и Метохије стигла у Власеницу, дочекали их бројни грађани
Сљедећи текстДодик подржао Путина: Вјерујемо да неће доћи до даље ескалације