Насловна Вијести 8. март – Међународни дан жена

8. март – Међународни дан жена

188
0

Обиљежава се као успомена на прве јавне демонстрације жена запослених у индустрији одјеће и текстила 1857. године у Њујорку.

Текстилне раднице протестовале су због лоших радних услова и малих плата.

Осмомартовски протести постали су наредних година традиција, а најмасовнији су били 1908. године када је 15.000 жена марширало улицама Њујорка тражећи краће радно вријеме, боље плате и право гласа.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку свим женама поводом 8. марта – Међународног дана жена и истакла да је потреба за даљом еманципацијом жена трајни задатак друштва у цјелини.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом 8. марта, Међународног дана жена, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је, у име Народне скупштине и у своје име, 8. март – Међународни дан жена, истичући да ће Народна скупштина наставити да системским мјерама и квалитетним законским рјешењима ради на даљњем унапређењу права и положаја жена у друштву.

Претходни текстОблачно са слабим снијегом
Сљедећи текстУ Српској рођене 24 бебе