Насловна Вијести Република Српска Представа „Ноћ богова“ изведена у препуној сали братуначког Дома културе

Представа „Ноћ богова“ изведена у препуној сали братуначког Дома културе

231
0

У оквиру петих „Дана позоришта“, у Братунцу су вечерас београдски глумци Војин Ћетковић, Небојша Илић и Дејан Луткић извели представу “Ноћ богова“ у препуној сали братуначког Дома културе.

Ријеч је о трагикомедији и политичкој фарси у којој Ћетковић тумачи лик краља Луја Четрнаестог, Луткић дворске луде, а Илић писца Молијера. Представа говори о односу власти према умјетности, о пријатељству и о томе да ли људи из политике и умјетности могу бити пријатељи.

Публика је бурним аплаузом поздравила глумце и задовољна напустила салу након ове представе којом је требало да буде завршена ова културна манифестација.

Директор Дома културе Братунац Радован Петковић је прије почетка представе привредним колективима и општини Братунац, који су помогли манифестацију, уручио захвалнице и рекао да је успјех за овако малу средину да има овакву манифестацију и своје позориште.

„Захвалио бих свима који су нам помогли, посебно општини Братунац која је први пут стала иза фестивала и помогла нам да пети `Дани позоришта` буду најбољи до сада. Циљ је да манифестација постане још боља. Нисмо ни сањали да ћемо поред манифестација имати и Позориште младих ‘Милица Топаловић`, које за сваке `Дане позоришта` има квалитетне представе и промовише даске које живот значе”, рекао је Петковић.

Међутим, „Дани позоришта“ биће завршени сутра јер је, због дана жалости у Републици Српској 23. марта, позоришна представа „Опет плаче, ал` сад од среће“, коју ће извести глумци Љубовијског драмског позоришта, одгођена за сутра у 19.00 часова, а купљене улазнице важе за сутрашњи термин.

Ова традиционална манифестација отворена је 21. марта монодрамом „Дучићеви есеји о срећи и љубави“ коју је извео београдски глумац Александар Дунић, а одигране су укупно четири представе.

Наступили су и глумци Позоришта „Маслачак“ из Бијељине те Позоришта младих „Милица Топаловић“ из Братунца.

Организатори манифестације су Дом културе и Позориште младих „Милица Топаловић“ из Братунца уз спонзорство општине и четири фирме из сребреничке и братуначке општине.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстМиљатовић признао да је убио Башића
Сљедећи текстРукометаши „Гласинца“ први у групи Исток