Насловна Вијести Источно Сарајево Соколачки малишани обиљежили Врбицу

Соколачки малишани обиљежили Врбицу

196
0

Око 50 малишана соколачког вртића, у сарадњи са свештеницима цркве Светог пророка Илије на Сокоцу, обиљежили су на традиционалан начин празник Лазарева субота литијом око храма.

Директор соколачког вртића Споменка Маловић рекла је Срни да су малишани обучени у бијели плашт са вјенчићима на глави организовали опход око храма носећи врбове гранчице, у присуству великог броја грађана.

Она је најавила да ће у овој установи у оквиру програма обиљежавања васкршњих празника почетком наредне седмице у поподневним часовима бити организоване радионице са родитељима дјеце јасличких и вртићких група на којима ће заједно шарати васкршња јаја и правити украсе.

Према њеним ријечима, у сриједу, 20. априла, за малишане ће у вртићу бити организована дјечија представа „Магична васкршња журка“ на којој ће их у јутарњим часовима забављати аниматор Фазонко.

Истог дана у 17.00 часова малишани вртића ће, уз помоћ својих васпитачица, у Парохијском дому на Сокоцу организовати продајну изложбу радова и украса насталих на претходним радионицама.

Српска православна црква данас слави Лазареву суботу, празник у шестој недјељи васкршњег поста, у народу познат као Врбица.

На овај дан се у цркве уносе врбове гранчице, којима су хришћани поздрављали улазак Исуса Христа у Јерусалим на сутрашњи празник Цвијети, познат и као Дан дјечије радости.

 

ИЗВОРсоколац срце романије
Претходни текстУ КЦ Источно Ново Сарајево у сриједу монодрама „Јефимија“
Сљедећи текстЈединством за очување одлука институција Српске