Насловна Вијести Источно Сарајево Тридесет година од одбране Војковића, Грлице и Крупца

Тридесет година од одбране Војковића, Грлице и Крупца

320
0

Обиљежавање 30 година од одбране Војковића, Грлице и Крупца у Одбрамбено-отаџбинском рату биће организовано сутра, када ће бити служени Света литургија у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима и парастос за погинуле борце са подручја Источне Илиџе.

Предсједник Предсједништва Борачке организације „Илиџански борац“ Слободан Маунага рекао је Срни да литургија почиње у 9.00 часова, а да ће након тога код Спомен-капеле код цркве у Војковићима бити положени вијенци.

Он је додао да је окупљање грађана планирано за 10.30 часова испред цркве у Војковићима, након чега ће услиједити традиционални одлазак на Илињачу, гдје ће бити послужен војнички пасуљ.

У оквиру манифестације, 26. јула предвиђен је почетак спортских активности, а дан раније биће обављено жријебање такмичарских група.

Током борби које су вођене 4. августа 1992. године за одбрану Војковића, Грлице и Крупца погинуло је седам српских бораца, а 14 их је тешко рањено.

За слободу Републике Српске и српског народа са овог подручја животе је дало више од 250 бораца Друге сарајевске бригаде. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ суботу скуп некадашњих припадника 65. Заштитног моторизованог пука
Сљедећи текстИзбјегавати боравак на отвореном од 10.00 до 17.00 часова