Насловна Најновије Учешће на форуму о сарадњи на простору Евроазије

Учешће на форуму о сарадњи на простору Евроазије

159
0

Универзитет у Источном Сарајеву учествовао је у међународном образовном форуму чији је циљ био да се анализом примјера добре праксе и дискусијом дође до закључака који ће помоћи интернационализацији и међународној сарадњи на простору Евроазије.

Учесници форума су били представници универзитета из Руске Федерације, Кине и других земаља Централне и Источне Азије, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

На форуму су предложени конкретни приједлози да се партнерске институције, учесници програма, пријаве на програм Стварање евроазијског мрежног универзитета, као и да се интензивира сарадња академске и студентске мобилности са евроазијским универзитетима.

Организатори форума „Евроазијски вектор у високом образовању, примјери добре праксе међууниверзитетске сарадње“ су Државни универзитет управе Москва, Нижгородски државни универзитет под именом Лобоцевског из Нижњег Новгорода и Универзитет енергетике и транспорта Алмата, Казахстан.

Универзитет у Источном Сарајеву на форуму је представљао проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Марко Гутаљ.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСоколац, У четвртак 6.октобра дружење са познатим дјечијим аниматором Дионисом Сарићем – Шашавком
Сљедећи текстДодик: Мјеста у новој власти биће понуђена другима, али не Црнатоку, Бореновићу или Тривићу