Насловна Вијести Пала још два полицајца због пљачке миграната

Пала још два полицајца због пљачке миграната

170
0

Полицајци Ђ.С и Д.С. из Бањалуке ухапшени су и испитани због сумње да су заједно са радним колегама Бојаном Станковићем (24) и Милошем Бајићем (23) опљачкали четири мигранта и отели им 700 евра.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да Ђ.С. и Д.С. терете за разбојништво.

– Два полицијска службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске – ПУ Бањалука Ђ.С. и Д.С. оба из Бањалуке ухапшени су  због постојања основа сумње да су дана 7. новембра 2022. године око 23 часа заједно са полицијским службеницима М.Б. и Б.С. починили кривично дјело разбојништво  на штету четири страна држављанина – саопштено је из ПУ Бањалука.

Додаје се да с обзиром на то да се ради о полицијским службеницима осумњичени  ће бити суспендовани из МУП- а РС и против њих ће бити покренут унутрашњи поступак.

– По налогу поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука лица Ђ.С. и Д.С. су  након звршене криминалистичке обраде пуштена на слободу, а против истих ће након комплетирања и документовања предмета бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу – наводи се у саопштењу.

Станковићу и Бајићу раније је на приједлог Окружног тужилаштва Окружни суд у Бањалуци одредио притвор.

Како је раније саопштило Тужилаштво њима се на терет ставља  да су приликом вршења службене дужности 7. новембра око 23.00 часова, на аутобуској станици у улици Браће Подгорника, у Бањалуци, из баште УО „Соледар“ извели групу од око 15 миграната, након чега су четири  мигранта издвојили из групе, одвели у правцу жељезничке станице.  Том приликом су заједно са два НН лица, од којих је једно НН лице било наоружано аутоматском пушком, оштећене претресли и од истих одузели и присвојили новац у износу од око 700  евра.

Раније саопштено да ће Станковић и Бајић бити удаљени са радног мјеста те ће против њих бити покренут дисциплински поступак.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстИзвршена примопредаја дужности у Палати Републике Српске
Сљедећи текстПатријарху Порфирију уручена Плакета мира