Насловна Најновије Братунац: Настављена изградња паркиралишта и тротоара

Братунац: Настављена изградња паркиралишта и тротоара

204
0

У Братунцу су, након отапања снијега, настављени радови на уређењу и припреми подлоге за асфалтирање паркиралишта у оквиру пројекта изградње нових и проширења постојећих паркинг-локација.

У оквиру тог пројекта реновира се дио канализационе мреже и гради 550 метара тротоара у Улици Гаврила Принципа, према насељу Борковац.

Осим асфалтирања новоизграђеног паркиралишта у Радничкој улици, која води до спортске дворане, предвиђено је продужење те улице и повезивање са насељем Жљевице.

Пројектом је обухваћено и асфалтирање паркиралишта у Улици Петра Kочића, код Средњошколског центра, као и паркиралишта у улицама Доситеја Обрадовића и Цара Лазара, код зграде старе грађевинске школе.

Завршетком ових радова Братунац ће добити око 80 нових паркинг мјеста, што ће знатно ријешити проблем непрописног паркирања возила на тротоарима и пјешачким зонама, а самим тим повећаће се безбједност пјешака.

У току је припрема пројектне документације за изградњу тротоара у насељима Моштанице и Побрђе, као и водоводне мреже у селима Глогова и Kравица, а почетак радова на овим пројектима предвиђен је за прво тромјесечје ове године.

У Општинској управи кажу да је дио средстава за овај пројекат обезбиједила Влада Републике Српске, дио братуначки привредници и дио општина.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОд сриједе међународни симпозијум “Инфотех Јахорина“
Сљедећи текстДодик данас у Источном Сарајеву