Насловна Најновије Прослава Дана и славе општине Пале, присуствују Вишковић и Вулин

Прослава Дана и славе општине Пале, присуствују Вишковић и Вулин

82
0

Пале данас обиљежавају Дан и крсну славу општине Успење Пресвете Богородице, а прослави ће присуствовати предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и потпредсједник Владе Србије и сенатор Српске Александар Вулин.

Литургија ће бити служена у 9.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице, након чега ће у 10.30 услиједити литија и дефиле улицама Пала. Полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју планирано је у 11.00 часова.

Вишковић и Вулин, који је кум славе, присуствоваће литургији и учествовати у славској литији.

Потом ће положити и вијенац на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Ломљење славског колача и славски ручак су у 16.00 часова у свадбеном салону „Станишић“.

Такође, овим поводом ће, на иницијативу народног посланика са Пала Дамјана Шкипине, у спортској дворани „Пеки“ у 18.00 часова бити одиграна пријатељска утакмица између кошаркашких клубова „Јахорина“ са Пала и „Црвена звезда“ из Београда.

Поводом Дана и крсне славе општине Пале ораганизована је манифестација „Госпојинске свечаности“ која је почела 22. августа Фестивалом занатског пива.

Srna | ДОБИТНИЦИ ОПШТИНСКЕ ПОВЕЉЕ МИТРОПОЛИЈА ДАБРОБОСАНСКА И ИНСТИТУТ  ИСТОРИЈСКИХ НАУКА

На свечаној академији синоћ су заслужнима додијељена признања, а овогодишње Повеље уручене су Митрополији дабробосанској и Институту историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас је Велика Госпојина – празник жена и мајки
Сљедећи текстНаставак суђења предсједнику Српске и в.д. директора “Службеног гласника“