Насловна Локални избори 2024 На вријеме отворена бирачка мјеста у Источном Сарајеву и Калиновику

На вријеме отворена бирачка мјеста у Источном Сарајеву и Калиновику

230
0

У општинама у саставу града Источног Сарајева, те у Калиновику, бирачка мјеста за данашње локалне изборе отворена су на вријеме.

Предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Пале Предраг Слијепчевић, рекао је да је свих 38 редовних бирачких мјеста у овој општини отворено на вријеме, у 7.00 часова.

Бирачима на Палама на располагању је и пет мобилних тимова, а отворено је и једно мјесто за гласање на непотврђеним гласачким листћима.

У општини Пале право гласа има 19.961 бирач.

Према ријечима предсједника Општинске изборне комисије Источно Ново Сарајево Мире Шкрба Томић, на два од 17 бирачких мјеста у овој општини почетак гласања је незнатно каснио како би се избројали гласачки листићи.

Она је објаснила да је ријеч о бирачким мјестима са великим бројем гласача.

У Источном Новом Сарајеву данас ће на терену бити два мобилна тима, а гласачима је доступно и једно бирачко мјесто за гласање на непотврђеним гласачким листићима и у одсуству.

У Источном Новом Сарајеву право да данас гласа има 11.888 гласача.

Предсједник Општинске изборне комисије Источна Илиџа Александар Ристић рекао је да је у овој општини, у којој су регистрована 13.582 бирача, гласање на 24 редовна бирачка мјеста почело на вријеме.

„Имамо и четири мобилна тима од којих су два задужена за гласање у установама за старија лица, којих имамо двије на подручју општине, и два затвора – Кула и Војковићи, док ће друга два мобилна тима радити на терену“, навео је Ристић.

Без проблема и кашњења гласање је почело и на четири редовна бирачка мјеста у општини Трново, потврдила је Срни предсједник Општинске изборне комисије Јелена Шиповац, изразивши очекивање да ће тако остати до краја изборног дана.

У овој општини право да гласа има 1.239 бирача.

У Источном Старом Граду, према ријечима предсједника Општинске изборне комисије Немање Николића, три бирачка мјеста отворена су на вријеме, док је на једном било кашњења од десетак минута.

За гласање у овој општини регистрован је 1.091 бирач.

Предсједник Општинске изборне комисије Калиновик Милинко Лаловић, потврдио је да је у овој општини, у којој право гласа има 1.775 бирача, свих 10 редовних бирачких мјеста отворено у 7.00 часова, како је предвиђено, и да су два мобилна тима отишла на терен.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВласеница: Два бирачка мјеста нису отворена на вријеме
Сљедећи текстСоколац: Изборни процес се одвија без проблема