Насловна Вијести Акција „Ира“; Међу ухапшенима и носиоци правосудних институција

Акција „Ира“; Међу ухапшенима и носиоци правосудних институција

278
0

Тим тужилаца и истражилаца Тужилаштва БиХ од раних јутарњих часова налази се на терену гдје координише активности припадника Агенције за истраге и заштиту, МУП-а Републике Српске, полиције Брчко дистрикта и МУП-а Кантона Сарајево, у активностима хапшења и претреса већег броја осумњичених особа.

Међу ухапшеним има и носилаца правосудних функција, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Током истраге прикупљени су докази о повезаности осумњичених са припадницима група организованог криминала које дјелују у сусједним земљама.

Након проводених активности хапшења и претреса, поступајући тужилац даће инструкције и наредбе за даље активности.

Претреси у склопу оперативне акције „Ира“, врше се на подручју Бијељине, Брчко дистрикта, Зворника, Сарајева, Источног Сарајева, Бањалуке и Пала започели претресе стамбених објеката и покретних ствари на 28 локација.

Претреси се врше због сумње на кривична дјела организовани криминал, неовлаштен промет дрогама, оружјем и војном опремом, производима двојне намјене, те прање новца из Кривичног закона БиХ, као и због кривичних дјела примање мита и давање мита у обављању привредне дјелатности, одавање службене тајне и тјелесне повреде из Кривичног закона Републике Српске.

Носилац ових активности испред МУП-а Српске је Управе за организовани и тешки криминалитет, а у акцији учествују полицијске управе Бањалука, Добој, Бијељина, Зворник и Источно Сарајево.

Претреси се врше по налозима Суда БиХ под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ уз пружање помоћи полицијских службеника Полиције Брчко дистрикта и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

ИЗВОРсрна
Претходни текстФонда има довољно новца за лијечење дјеце
Сљедећи текстПромоција књиге и књижевно вече