Насловна Вијести Република Српска Активно више пожара у Херцеговини

Активно више пожара у Херцеговини

25
0
На подручју Требиња, Гацка, Невесиња и Билеће активно је више пожара који не пријете имовини, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.

На подручју Требиња активан је само пожар код Богојевић Села на Зупцима, а у току јучерашњег дана угашена су и четири мања пожара код села Бравеник, Подстрашевица, Тули и у близини Требиња на Студенцу.

Потрошачи који се напајају преко трафостанице „Луч два“ због радова неће имати струју од 10.00 до 12.00 часова.

На подручју Гацка од кућа је одбијен пожар код села Драмешина, гдје горе ниско растиње и шума. Пожар на линији Сливља-Полице гасе ватрогасци и не пријети имовини.

На подручју Невесиња пожар шуме и ниског растиња код села Рогаче је активан и не пријети имовини. Један крак овог пожара креће се према селу Лукавац, а други према селу Сато.

Пожар код села Јарчиште активан је и одбијен од кућа, а шумски пожар на линији Гребак-Змијанци-Буквица гори на површини од око 30 дунума.

Велики пожар код села Биоград захватио је око 1.500 дунума. У овом пожару је оштећена и једна напуштена кућа, док је пожар шуме код Доњих Брежина угашен.

Код села Сопиља реактивирао се пожар шуме и ниског растиња на великој површини.

На линији Боденик – Шобадине – Горњи Мириловићи – планина Видуш, у општини Билећа, и даље је активан пожар који је под контролом.

Угашен је пожар траве и ниског растиња код села Бијела Рудина. Село Новакиња на подручју Врањске нема струју због оштећења електричне мреже у пожару.

У мјесту Милића Брдо, у општини Милићи, јуче је дошло до шумског пожара који је угашен.

Јуче је у 15.50 часова у мјесту Залуковик, такође у општини Милићи, дошло до пожара, у којем су горјели сува трава и ниско растиње, а који је угашен. Није било повријеђених лица и угрожених објеката.

Јуче је угашено више пожара на подручју Бањалуке.

Пожари су угашени у насељима Павловац, Поткозарје-Иџани, Стричићи, Доњи Перван, Сутурлија, Барловци, Доња Пискавица, Горње Рекавице, Мишин Хан, Пријечани, Бронзани Мајдан, Поткозарје, Сарачица-Штрпци, Славићка-Трамошљике, Дебељаци-Гавранићи.

На подручју Сокоца јуче су гашени пожари у насељима Мајдани, Бјелосављевићи и Брезјак.

На Палама ватрогасци су имали четири интервенције на гашењу пожара. Угашен је пожар на крову топлане, гдје је причињена мања материјална штета.

Шумски пожари у селу Патковина и Горња Брда, у општини Фоча, угашени су јуче.

Ватрогасци су јуче имали двије интервенције и на подручју општине Источно Ново Сарајево и по једну у Рогатици, Вишеграду и Чајничу.

Добојска ватрогасна јединица гасила је четири пожара у којима су горјели ниско растиње и мањи дијелови шуме, а угасили су и пожар у старој напуштеној кући у Улици кнеза Милоша у Добоју, коју су били запосјели мигранти. Није било значајне штете ни повријеђених.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКијев спреман за разговор о неутралном статусу
Сљедећи текстНова рунда преговора Русије и Украјине у уторак у Истанбулу